©  Foto:

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er arkitektonisk interessant med den måde det falder sammen i dens omgivelser, både i universitetsparken og Nobelparken.

Aarhus Universitet er tegnet af arkitekten C.F. Møller, der stod for byggeriet tilbage i 1933. Universitet er kendt for sin interessante arkitektur og fine sammenfald med linierne i det omkringliggende parkområde og stod færdigt i 1946. Aarhus Universitet tilbyder unikke og anderledes muligheder for at forske og uddanne sig på tværs af de mange forskellige fag - til gavn for både studerende, forskere, myndigheder og erhvervsliv.

En af grundene til at der gik så mange år fra påbegyndelsen af byggeriet til det stod færdigt, var på grund af 2. verdenskrig. I 1943 beslaglagde tyskerne parkkollegierne, hvilket blev så stor en trussel mod den jyske modstandsbevægelse, at det blev besluttet af udslette det. Hovedbygningen blev svært beskadiget samtidig med at 10 bygningsarbejdere omkom. Arkitekten C.F. Møller blev begravet levende i murbrokker under angrebet men overlevede.

Et arkitektonisk MUST-SEE

Aarhus Universitet er en arkitektonisk oplevelse i verdensklasse og er i flere sammenhænge blevet nævnt blandt nogle af klodens smukkeste universiteter. F.eks. har Huffington Post, Culture Trip og Skyscanner udtrykt sig i rosende vendinger om universitetet. De gule murede bygninger med skarpskårne former og hældningstag af tegl, spiller smukt sammen med de grønne naturskønne omgivelser i universitetsparken. En gåtur i parken er uden tvivl en oplevelse, som du ikke bør snyde dig selv for, når du besøger Aarhus.

Et mangfoldigt universitet

Aarhus Universitet kombinerer kvalitet i ydelserne med mangfoldighed – en mangfoldighed, der også sikrer, at universitetet har en meget bred kontakt med alle vigtige samfundssektorer. Aarhus Universitet har et internationalt fokus og arbejder målrettet på at tiltrække udenlandske forskere og studerende.

Aarhus Universitets placering på ranglisterne

Aarhus Universitet har generelt vundet frem på de vigtigste internationale universitetsranglister de seneste år. Blandt mere end 17.000 universiteter på verdensplan er universitetet i top 100 på flere indflydelsesrige ranglister.

Rangeringer

Shanghai Ranking (ARWU) 78 (2023)
National Taiwan University Ranking 102 (2023)
US News Best Global Universities Ranking 109 (2023)
Leiden Ranking 169 (2023)
Times Higher Education World University Ranking 109 (2023)
QS World University Ranking 143 (2023)

Se, hvad andre deler på Instagram

#aarhusuniversitet #danskarkitektur #visitaarhusregion