Gudenåen og Trækstien

Geocaching: Hvad er geocaching? Og hvordan kommer du i gang?

Foto: Roar Paaske

Geocaching er en sjov skattejagt for hele familien. Tag på tur med jeres smartphone og Geocaching appen og se hvor mange geocaches, I kan finde. Geocaching er en fantastisk måde at opleve og lære om natur, kultur, historie og geografi.

Verdens største skattejagt

Det første du skal bruge for at tage på Geocaching-skattejagt er en smartphone. Det nemmeste er at downloade den officielle Geocaching app og oprette en bruger - basisversionen er gratis. Nu kan du se de "skatte" (caches), som er tæt på dig. Du skal også bruge en kuglepen, sådan du kan skrive i logbogen, at du har været der. 

Caches kan have mange forskellige størrelser og forskellige sværhedsgrader. Nogle er gemt rigtig godt i svært terræn, mens andre kan være placeret mere tilgængeligt tæt på stier. De fleste caches er en form for lille boks, som indeholder information om stedet, en logbog og små ting. For at glæde andre, som finder skatten, kan du tage en af de små ting og lægge en ny gave i boksen. 

Husk at du skal have GPS/lokalitetstjeneste aktiveret for at se de caches, der er tæt på dig - og at du bruger data, når du geocacher.

Doktorparken i Randers

Foto:Jesper Maagaard

Påklædning og opførsel i naturen

Inden du tager på skattejagt, er det vigtigt, at du tænker på påklædningen. Skattene er lagt ud skov, krat, land, by og er ikke altid placeret umiddelbart ved siden af en sti. Derfor er det en rigtig god idé at tage et par behagelige sko/støvler på og passende påklædning.

Skattene befinder sig ofte i smuk og bevaringsværdig natur. Derfor er det vigtigt, at du efterlader naturen i mindst lige så god stand, som den var, da du kom. Bræk ikke grene af, ødelæg ikke skrænter, smid ikke affald, og tænd ikke bål. Derudover skal du tænke på, at skattene er lagt ud på steder, der kan være privat ejet.