Universitetsparken

Foto: Lise Balsby
Attraktioner
Haver og parker
Universitetsparken er en åben, lys og luftig park i Aarhus, der er omgivet af Aarhus Universitets bygninger, kollegier og blandt andet Naturhistorisk Museum.
Adresse

Universitetsparken

8000 Aarhus C

Kontakt

Parken er en frodig grøn egepark med en sø anlagt rundt om en kuperet morænedal, hvor du kan se ænder og andre vadefugle. Universitetsparken er et åndehul for både madpakkespisende medarbejdere, eksamenslæsende studenter, byens børn og turister.

Arkitektur, museer og amfiscene

Det skorter ikke på alskens indtryk og oplevelser, når du besøger Universitetsparken. C.F. Møller har tegnet de gule universitetsbygninger, som i manges øjne hører til blandt verdens smukkeste universiteter. En gåtur i parken er en arkitektonisk oplevelse i særklasse. Bevæger du dig til parkens nordlige del, finder du en slugt, hvor den såkaldte amfiscene, der stammer tilbage fra 1949, gemmer sig. Scenen føjer en ekstra dimension til parken og er normalt genstand for forskellige uformelle arrangementer på Aarhus Universitet. I Universitetsparken kan du også stille interessen for forskning på Naturhistorisk Museum eller rejse tilbage til det gamle Egypten og Grækenland på Antikmuseet.

Du kan læse mere om historien om Universitetsparken i Aarhus på www.kulturarv.dk/aarhusuniversitet.

Universitetsparken er blot én blandt mange dejlige parker i Aarhus.

#aarhusuniversitetspark #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Universitetsparken

8000 Aarhus C

Facilities

Hund er tilladt

Parkeringsplads for busser

Bypark

Park

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af