Møllerup Gods

Foto: Destination Djursland
Attraktioner
Slotte og herregårde
Marsk Stig Andersen Hvide, kendt som Marsk Stig, var sidst i 1200 tallet den mest indflydelsesrige mand i Danmark efter kongen. I 1286 blev han dømt fredløs for meddelagtighed i mordet på kongen, Erik Klipping. Hans slægt forblev dog på Møllerup de efterfølgende 500 år. 
Adresse

Møllerupvej 24

8410 Rønde

Kontakt

E-mail:as@gamborg.net

Telefon:+45 87 58 69 00

Møllerup Gods er en kulturhistorisk perle i Nationalpark Mols Bjerge

Godsets nuværende hovedbygning blev opført i 1681, men resterne fra Marsk Stigs gamle borg er velbevaret i hovedbygningens fundament, og er fortsat en betydningsfuld del af Møllerups Gods’ mangeårige historie. Sidefløjene og Hubertus Kroen stammer fra den første halvdel af 1700-tallet. Godset emmer af en lang historie, og de karakteristiske gule bindingsværkbygninger hensætter en til fortiden.

Rundvisninger arrangeres efter henvendelse til Møllerup Godskontor, og adgang til hestestaldene sker efter forudgående forespørgsel hos staldpersonalet.

Møllerup Gods er placeret i naturskønne omgivelser i Nationalpark Mols Bjerge, ikke langt fra Aarhus Airport, Grenaa, Ebeltoft, Randers og Aarhus. Ferier, selskaber og konferencer kan arrangeres på Hubertus Kroen, som kan lejes som et stort feriehus. Kroen har plads til selskaber med op til 80 samt 30-40 overnattende gæster fordelt på 16 dobbeltværelser.

Møllerup Gods afholder Verdensballet på Møllerup Gods i juli måned. Forestillingen forener ballet, opera og musik under åben himmel med anerkendte balletdansere fra The Royal Ballet i London. Der kan forudbestilles en gourmetmenu på Hubertus Kroen eller en picnickurv, som kan nydes i parken, som åbner kl. 16.30. Balletforestillingen begynder kl. 20.00. Parken åbner kl. 16

Køb billet på www.verdensballetten.dk

Transport: bus nr. 120, 122, 123. Kontakt evt. Hubertus Kroen på tlf. nr. 8637 1003.

Adresse

Møllerupvej 24

8410 Rønde

Åbningstider

01 Jan 20 / 31 Dec 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland