Marselisborg Mindepark

Foto: VisitAarhus
Attraktioner
Haver og parker
Er du i humør til en rask gåtur, eller er du måske ligefrem frisk på udendørs fitnesstræning, så tag i Marselisborg Mindepark. Området har helt unikke muligheder for dig, der trænger til aktivitet i udendørs omgivelser.
Adresse

Kongevejen 100

8000 Aarhus C

Kontakt

Telefon:89404400

Mindeparken

Mellem Marselisborg Slot og Aarhusbugten ligger Mindeparken i Aarhus. Marselisborg Mindepark er et seværdigt udflugtsmål på grund af haveanlæggene og de kulturhistoriske elementer. Du har mulighed for at gå en tur, få et fredeligt ophold i et af haverummene, opleve blomstrende frodighed, motionere i det store fitnessanlæg, lege på legepladsen, tage solbad og meget mere.

Lån en gratis grill

Tag et tæppe med og hold en picnic på græsset. Rundt omkring i Mindeparken står der nogle små kugle-grill, som du frit kan låne.

Værd at se

I Mindeparken er der mange spændende og hyggelige områder, som du kan udforske. Er du i Aarhus i maj og juni, må du ikke gå glip af de smukke kirsebærtræer, der blomstrer i parkens Kirsebærlund.

Se også:

Flagpladsen
Rømerhaven
Solhesten
Monumentet
Donbækhusene
Donbækhaven
Kirsebærlunden
Lindehøjen
Træsamlingen 

Historien om Marselisborg Mindepark

Marselisborg Mindepark blev indviet i 1925 som et ca. 15 hektar stort areal skrånende mod Aarhusbugten og med udsigt til Skødshoved og Mols. Mod syd og nord blev arealet afgrænset af gammel bøgeskov og anden bevoksning.
 
I parken blev der plantet partier med mange forskellige træer og buske. Det var oprindeligt tanken, at parken skulle være samlingssted for udenlandsdanskere, når de var på besøg i hjemlandet. Denne plan fik dog ikke rigtig fodfæste, blandt andet fordi Rebild-festerne ved Rold Skov fik så stor tilslutning.

Mindemonument over 1. Verdenskrig

Hvis du går ind i mindemonomuentet, træder du ind i en stor cirkelformet plads. På monumentets vægge er der indgraveret navne på de 4.144 sønderjyder, der som dansksindede måtte kæmpe i tyske uniformer, og efterfølgende faldt i 1. Verdenskrig. 

Tæt på Marselisborg Slot

Som forlængelse til Marselisborg Mindepark finder du Marselisborg Slot, der rummer en lang og spændende historie. Parken er en blandt mange skønne parker i Aarhus.

#mindeparkenaarhus #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Kongevejen 100

8000 Aarhus C

Facilities

Bypark

Slotspark

Forstbotanisk have

Park

Naturpark

Skulpturpark

Hund er tilladt

Kiosk

Legeplads

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af