VisitAarhus

Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

26. maj kl. 20 - Formørkelser

Denne Fuldmåneaften er dedikeret til himmelmekanikken bag formørkelser. Hør også hvornår og hvordan, du kan opleve den kommende delvise solformørkelse.

24. juni kl. 20 - Sommerhimlen med myter og astronomi

Det kan være svært at se stjerner på den lyse nattehimmel. Men i Planetariet kan du opleve sommerens stjernehimmel, mens du hører om stjernebilleder, planeter og andre astronomiske fænomener.

24. juli kl. 20 - Efterårets stjerneskudssværme

Den 7. august slutter de lyse nætter. Så kan du igen nyde den mørke nattehimmel og efterårets mange stjerneskudssværme. Den første stjerneskudssværm er Perseiderne, der topper d. 12.-13. august, hvor du være heldig at opleve mere end 100 stjerneskud i timen. Hør hvad du ellers kan opleve i efteråret, og hvornår du skal være særligt opmærksom på himmelfænomener.

Kom i god tid 

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Udstillingerne åbner kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 60 kr. og kan købes i museets webshop.

Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Læs mere om kommende arrangementer her

#sciencemuseerne #visitaarhus #visitaarhusregionen