Fuldemåneaften i Planetariet i Steno Museet

Fuldmåneaften i Planetariet

Foto: Steno Museet
Begivenheder
Begivenheder
I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.
Adresse

Steno Museet

8000 Aarhus C

Kontakt

E-mail:sm@au.dk

Telefon:87155415

Søndag 5. juli kl. 20

Ved denne Fuldmåneaften gives en introduktion til, hvordan man kan navigere ved hjælp af stjernerne. Undervejs tages du med på en sejltur fra Hawaii til Tahiti, og derefter har du ansvaret for at finde tilbage igen ved brug af stjernehimlen som kompas. Der dykkes ned i nogle af de fortællinger og myter, der knytter sig til stjernebillederne på de sydlige himmelstrøg, og aftenen slutter med stemning under stjernerne.

Mandag 3. august kl. 20

Denne aften er stjerneskud i fokus. Stjerneskud er kosmisk materiale, som ved mødet med Jordens atmosfære brænder op og giver det karakteristiske kortvarige lysspor over himlen. I august kan man opleve Perseiderne med flere snese stjerneskud i timen, endda måske op til 100. Disse sværme stammer fra kometmateriale, som en komet har efterladt sig i sin bane omkring Solen. Efteråret byder på flere af slagsen. Hør mere om efterårets stjerneskudssværme til denne Fuldmåneaften.

Onsdag 2. september kl. 20 

I starten af september er det efterårets stjernehimmel, der er i fokus. Stjernehimlen forandrer sig i løbet af året; nogle stjernebilleder forsvinder bag horisonten, og andre dukker op. I Planetariet kan du høre om efterårets stjernehimmel med myter og moderne astronomi. Den skønne prinsesse Andromeda, helten Perseus og det frygtelige havuhyre Cetus er nogle af efterårets stjernebillede-figurer, men den moderne astronomi handler om galakser, dobbeltstjerner og andre spændende ting på efterårshimlen. Aftenen afsluttes med stemning under stjernehimlen.

Kom i god tid 

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Som noget nyt åbner udstillingerne kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 60 kr. og kan købes i museets webshop. Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Alle arrangementer slutter med musik under stjernehimlen. 

Læs mere om kommende arrangementer her

#sciencemuseerne #visitaarhus #visitaarhusregionen 

Adresse

Steno Museet

8000 Aarhus C

Åbningstider

05 Jul 20 / 05 Jul 20

Sun

20:00 -

03 Aug 20 / 03 Aug 20

Mon

20:00 -

02 Sep 20 / 02 Sep 20

Wed

20:00 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af