Besættelsesmuseet i Aarhus 1940-45

Foto: VisitAarhus
Attraktioner
Museer
Dyk ned i besættelsen i Aarhus på Besættelsesmuseet. Museet viser med originale genstande, fotos, dokumenter og tableauer af både fredelige og dramatiske begivenheder i Aarhus under den tyske besættelse fra 1940-45.
Adresse

Mathilde Fibigers Have 2

8000 Aarhus C

Kontakt

E-mail:mail@dengamleby.dk

Telefon:+45 86 18 42 77

Grundet en større renovering er Besættelsesmuseet lukket fra den 19. februar 2018 og to år frem til 2020. På grund af Covid-19 er åbningen af Besættelsesmuseet udskudt til efter sommerferien. 

Udstillingen

Udstillingen fortæller om den anderledes dagligdag under besættelsen med knaphed, mørkelægning og rationering og giver indblik i den frygt, der herskede hos befolkningen i fem år med propaganda, illegale blade, sabotage og nazistisk terror mod civilbefolkningen.

Besættelsen i Aarhus

Der er fokus på særlige begivenheder i Aarhus, som det vellykkede bombardement af Gestapos hovedkvarter, havnekatastrofen og modstandsbevægelsens ofte farlige arbejde. Museet rummer desuden flotte samlinger af militært udstyr og en original Gestapocelle.

Gestapos hovedkvarter

Museet hører til i Gestapos tidligere hovedkvarter. Bygningen, der er fra 1857, rummede oprindeligt byens rådhus og fra 1941 politistation. Da politiet i efteråret 1944 blev interneret, og Gestapos hovedkvarter på Aarhus Universitet bombet, flyttede Gestapo ind.

Særlige åbningstider

Efter særlig aftale åbnes for grupper på minimum ti personer. Der ydes ikke grupperabat. Besættelsesmuseet er åbent for skoleklasser efter aftale. Folkeskoleklasser gratis adgang.

Museet holder åbent kl. 11-16, når der er krydstogtanløb i Aarhus.

#besættelsesmuseet #visitaarhus #thisisaarhus

GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

Adresse

Mathilde Fibigers Have 2

8000 Aarhus C

Priser

Voksne

30 DKK

Børn

null DKK

Tilbud

AarhusCARD

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af