skip_to_main_content

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er arkitektonisk interessant med den måde det falder sammen i dens omgivelser, både i universitetsparken og Nobelparken.

Aarhus Universitet er tegnet af arkitekten C.F. Møller og er kendt for sin interessante arkitektur og fine sammenfald med linierne i det omkringliggende parkområde. Aarhus Universitet tilbyder unikke og anderledes muligheder for at forske og uddanne sig på tværs af de mange forskellige fag - til gavn for både studerende, forskere, myndigheder og erhvervsliv.

Et arkitektonisk MUST-SEE

Aarhus Universitet er en arkitektonisk oplevelse i Verdensklasse og er i flere sammenhænge blevet nævnt blandt nogle af klodens smukkeste universiteter. F.eks. har Huffington Post, Culture Trip og Skyscanner udtrykt sig i rosende vendinger om universitetet. De gule murede bygninger med deres skarpskårne forme og hælningstag af tegl, spiller smukt sammen med de grønne naturskønne omgivelser i universitetsparken. En gåtur i parken er uden tvivl en oplevelse, som du ikke bør snyde dig selv for, når du besøger Aarhus.

Et mangfoldigt universitet

Aarhus Universitet kombinerer kvalitet i ydelserne med mangfoldighed – en mangfoldighed, der også sikrer, at universitetet har en meget bred kontakt med alle vigtige samfundssektorer. Aarhus Universitet har et internationalt fokus og arbejder målrettet på at tiltrække udenlandske forskere og studerende.

Aarhus Universitets placering på ranglisterne

Aarhus Universitet er de seneste år generelt gået frem på de vigtigste internationale universitetsranglister. Blandt mere end 17.000 universiteter på verdensplan er universitetet i top 100 på flere indflydelsesrige ranglister.

Rankings

Shanghai Ranking (ARWU) 60 (2019)
National Taiwan University Ranking 89 (2019)
US News Best Global Universities Ranking 95 (2017-18)
Leiden Ranking 108 (2019)
Times Higher Education World University Ranking 115 (2019)
QS World University Ranking 145 (2019)

#aarhusuniversitet #danskarkitektur #aarhusregionen