Aarhus Ø

Aarhus Ø er en helt ny bydel, som er opstået i forbindelse med udvidelsen af de bynære havnearealer i Aarhus. Vandet og havnen har altid haft en vigtig betydning for Aarhus, og netop nu sker der en fantastik forandring på hele havneområdet nær centrum.

Aarhus Ø er den yngste bydel i Aarhus

Her har arkitekterne fået frit spil, og ny og moderne arkitektur skyder op og blander sig med byens eksisterende arkitektur og miljøer. Det karakteristiske byggeri Isbjerget er allerede blevet et ikon ved indsejlingen til Aarhus sammen med en anden arkitektonisk perle, Lighthouse.

Hele området fremstår nu som en charmerende kanalby, og med den sydvendte trappeopsats foran Navitas kan du på få minutter gå fra caféerne i midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten.

Liv og aktivitet på Aarhus Ø 

Der sker meget på Aarhus Ø, og du må endelig kigge forbi:

Ø-Haven

Ø-Haven er en byhave beliggende på spidsen af Aarhus Ø mellem Isbjerget og Lighthouse på Pier 4. Byhaven på Aarhus Ø er faktisk Danmarks største og har til formål at tilbyde byens borgere en lille nyttehave, hvor man kan dyrke blomster, grøntsager, urter m.m. Læs mere på oehaven.dk

Udkigstårnet

Der sker rigtig mange spændende ting på Aarhus Ø og senest har området også fået sit helt eget udkigstårn. Tårnet, der måler 15 meter fra top til tå, er ikke bare en udkigspost, men også en arkitektonisk flot skulptur, designet af Dorte Mandrup.

Aarhus Havbane

Er du habil svømmer, så er Aarhus Havbane lige noget for dig. For enden af Aarhus Ø finder du Aarhus’ Havebane, der er 500 meter lang. Havbanen er godkendt af søfartsstyrelsen og markeret af gule og orange bøjer, der betyder, at alle skibe har forbud mod at sejle på banen. Se mere på aarhushavbane.dk.

Navitas

Navitas er et af de mange byggerier, der for nyligt er skudt op på havnefronten i Aarhus, tæt ved Aarhus Ø. Den stjerneformede bygning er klart et besøg værd, ikke mindst for sin arkitektoniske fremtoning, men også de flotte udendørs arealer omkring bygningen, der er blevet en yndet oase til ren afslapning ved vandet. Se mere på nsi-navitas.dk.

MIN HAVN

Tag rundt på ruten MIN HAVN, som er en mobilapplikation, der bl.a. giver 10 fortællinger om livet i Aarhus' nye bydel.

Endnu flere projekter er på vej på Aarhus Ø, blandt andet står arkitekten Bjarke Ingels bag nogle af tankerne for området, hvor byrum og landskab gentænkes.

#aarhusø #isbjerget #visitaarhus

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Bernhardt Jensens Boulevard
8000 Aarhus C

Fakta

 • Faciliteter

  • Borde/Bænke
  • Servicehund tilladt
  • Restaurant/Cafe
  • Hund er tilladt
 • Type

  • Bydel

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.224688099
Latitude : 56.1648534