Aarhus Festuge

Under Aarhus Festuge summer byen af liv og kultur. Oplev, hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser, og nyd den helt særlige festuge-stemning, der hersker overalt i byen.

En uge med fest og farver

Aarhus Festuge er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, hvor du kan opleve både musik, kunst, dans, teater, udstillinger, børneaktiviteter, fest og sjove happenings rundt omkring i byen. Der er noget for enhver smag, uanset om du er til det gamle og velkendte eller noget mere nyt og eksperimenterende.

Byens pladser og festtelte i Festugen

Aarhus summer af liv og leben i Festugen, og der foregår en masse i byrummet. Her finder du en oversigt over byens pladser og festtelte, der både byder på kulturelle aktiviteter, hygge og fest med livemusik og skummende fadøl. 

Highlights i Festugen 2018

Shara Nova
Til dette års Festuge kan du bl.a. opleve sangerinde og komponist Shara Nova, der sammen med Aarhus Symfoniorkester skyder Festugen i gang med et brag af en koncert den 1. september kl. 19:30 i Musikhuset Aarhus, hvor drømmende indie-pop møder klassisk musik. 

Skovbadet Ø
Derudover kan du opleve "Skovbadet Ø", der er et 600 meter langt skovbad på Aarhus Ø. De grønne træer skaber i Festugen et grønt og frodigt byrum, der står i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Phobiarama
Et andet højdepunkt i dette års festuge er Phobiarama, der er en moderne fortolkning af det klassiske spøgelseshus. Men hvor tivoligæsterne udsættes for skrig, monstre og blod, kommer du i Phobiarama med på en rundtur i vores moderne frygtkultur med angstfremmende retorik, fordomme og fremmedfjendskhed.
Phobiarama foregår på Bispetorvet.

Scener fra et ægteskab
Du kan også se teaterstykket Scener fra et ægteskab, når Det Kongelige Teater med Morten Kirkskov og Stine Stengade fremfører Ingmar Bergmans knivskarpe portræt af et ægteskab i forfald. Oprindelige handlede Scener fra et ægteskab om magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig på 40 år, og i denne udgave er rollerne byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.
Du kan opleve Scener fra et ægteskab i Musikhuset Aarhus den 4. og 5. september kl. 19:30.

Groovy grammynomineret jazz
Du kan traditionen tro også tage til Ujazz, hvor du i år kan du opleve Donny McGaslin på saxofon. Det er McGaslin, der har indspillet saxofonen på David Bowies sidste album Blackstar. Donny McGaslin er kendt for en groovy fusionslyd, der indeholder elementer af jazz, rock og elektronisk musik, hvor det bliver svært at sidde stille. McGaslin har været nomineret til tre Grammyer, og er som navnet antyder frontmand i bandet. Med sin fantastisk overlegne saxofon tager MacGaslin sammen med resten af bandet konstant deres altid improviserende jazz i helt nye retninger.

Den Blå Bro - Aarhus Festuge langs åen 
Med Den Blå Bro får du mulighed for at opleve byens stemning fra vandet. Åen er en central del af byens DNA, og med Den Blå Bro får du lov at opleve den på tætteste hold. Soldrevne både sejler roligt gennem vandet og giver dig en sjælden mulighed for at se byen fra åen. Oplev hvordan landskabet på et øjeblik ændrer karakter, fra det naturskønne område ved åens udspring i Brabrandsøen med uberørt natur til midtbyens bygninger og veje, hvor du skal dukke dig for at sejle under de lave broer.

Program 2018

Her kan du få overblik over samtlige events, du kan opleve til Aarhus Festuge 2018. Der mange forskellige begivenheder på programmet hver eneste dag og dermed rig mulighed for at få sig en stor oplevelse i løbet af ugen.

Årets tema

Festugen har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. I 2018 er temaet "Bridging", hvor der bliver bygget bro på tværs af by og natur, genrer, kunstarter, interesser og oplevelser. Temaet er valgt for 2017, 2018 og 2019.

Få hele programmet på din telefon

Hvis du vil have programmet med dig rundt, kan du downloade Aarhus Festuges app til iPhone og Android. Appen vil løbende blive opdateret i august. 

#aarhusfestuge #visitaarhus #thisisaarhus

Aarhus Festuge 2018 from Aarhus Festival on Vimeo.

Åbningstider

31/08/2018 - 09/09/2018 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Vester Allé 3
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87308300

Fakta

 • Type

  • Byfest
  • Festival
  • Store lokale begivenheder
  • Folkefest
 • Udvalgte events

  • National event

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.201181
Latitude : 56.153214