Aarhus Festuge

Under Aarhus Festuge summer byen af liv og kultur. Oplev, hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser, og nyd den helt særlige festuge-stemning, der hersker overalt i byen.

En uge med fest og farver

Aarhus Festuge er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, hvor du kan opleve både musik, kunst, dans, teater, udstillinger, børneaktiviteter, fest og sjove happenings rundt omkring i byen. Der er noget for enhver smag, uanset om du er til det gamle og velkendte eller noget mere nyt og eksperimenterende.

Highlights under Festugen 2019

Uofficiel åbning: TV·2 med gæster, Byparken
De kalder sig godt nok Danmarks kedeligste orkester, men det bliver alt andet end kedsomt, når det populære orkester går på scenen i deres hjemby og uofficielt åbner årets Festuge.

Officiel gallaåbning: Lazarus, Aarhus Teater
Bowies requiem, den pirrende og originale musikforestilling ’Lazarus’, har Danmarkspremiere på Aarhus Teater og byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits.

Signa, Det Åbne Hjerte
Forbered dig på en teateroplevelse, du aldrig glemmer! Aarhus Festuge og den internationalt anerkendte teatergruppe, Signa, besøger Aarhus for første gang. Publikum bliver inviteret indenfor i de forladte lokaler i det tidligere Aarhus Amtssygehus til en massiv 12 timer lang interaktiv teateroplevelse.

Bell Orchestre + Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus
Mødet mellem moderne musik og den klassiske løfter begge genrer til nye højder, når Bell Orchestre, som deler medlemmer med Arcade Fire, går sammen med symfoniorkesteret.

Byens Scene
På Byens Scene i Mølleparken kan du opleve musikalitet og talent i alle afskygninger og på alle niveauer.

Stemmer Bygger Bro
Sidste år lød mange tusind stemmer sammen rundt om i hele byen, da både øvede og nybegyndere stemte i og deltog i korfestivalen Stemmer Bygger Bro. I år bygger vi videre på succesen.

Aarhus Streetart Festival
Sammen med det lokale Galleri Grisk afholder Aarhus Festuge for tredje år i træk Aarhus Streetart Festival. Gennem hele Festugen er Byparken som forvandlet, når den fungerer som udstillingsvindue for en række af verdens anerkendte streetartkunstnere.

Den Blå Bro
Åen bygger bro mellem den skønne og fredfyldte natur omkring Brabrandsøen, hvor den har sit udspring, og den travle og pulserende midtby i Aarhus.

Festugen bygger bro

Festugen har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. Som noget unikt er temaet 'Bridging' valgt for en treårig periode, så festivalerne fra 2017-2019 alle bærer det tema.

Udforsk det fulde program for Aarhus Festuge 2019 her.

#aarhusfestuge #visitaarhus 

Festugefilmen 2019 from Aarhus Festival on Vimeo.

Åbningstider / Tidspunkter

30/08/2019 - 08/09/2019 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Vester Allé 3
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87308300

Fakta

  • Type

    • Folkefest
    • Byfest
    • Store lokale begivenheder
    • Festival

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.201181
Latitude : 56.153214