Aarhus Festuge

Under Aarhus Festuge summer byen af liv og kultur. Oplev, hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser, og nyd den helt særlige festuge-stemning, der hersker overalt i byen. Glæd dig til sensommeren 2019, som er næste gang Festugen løber af stablen.

En uge med fest og farver

Aarhus Festuge er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, hvor du kan opleve både musik, kunst, dans, teater, udstillinger, børneaktiviteter, fest og sjove happenings rundt omkring i byen. Der er noget for enhver smag, uanset om du er til det gamle og velkendte eller noget mere nyt og eksperimenterende.

Highlights fra Festugen 2018

Shara Nova
Til Aarhus Festuge i 2018 kunne du bl.a. opleve sangerinde og komponist Shara Nova, der sammen med Aarhus Symfoniorkester skød Festugen i gang med et brag af en koncert, hvor drømmende indie-pop mødte klassisk musik. 

Skovbadet Ø
Derudover kunne du opleve "Skovbadet Ø", der var et 600 meter langt skovbad på Aarhus Ø. De grønne træer skabte i Festugen et grønt og frodigt byrum, der stod i kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Phobiarama
Et andet højdepunkt 2018 var Phobiarama, der var en moderne fortolkning af det klassiske spøgelseshus. Men hvor tivoligæsterne udsættes for skrig, monstre og blod, kom du i Phobiarama med på en rundtur i vores moderne frygtkultur med angstfremmende retorik, fordomme og fremmedfjendskhed.

Scener fra et ægteskab
Du kunne også opleve teaterstykket Scener fra et ægteskab, da Det Kongelige Teater med Morten Kirkskov og Stine Stengade fremførte Ingmar Bergmans knivskarpe portræt af et ægteskab i forfald. Oprindeligt handlede Scener fra et ægteskab om magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig på 40 år, og i denne udgave var rollerne byttet om. Nu var det kvinden, der forlod mand og børn for en yngre model.

Groovy grammynomineret jazz
Du kunne traditionen tro også tage til Ujazz. Denne gang kunne du opleve Donny McCaslin på saxofon. Det er McCaslin, der har indspillet saxofonen på David Bowies sidste album Blackstar. Donny McCaslin er kendt for en groovy fusionslyd, der indeholder elementer af jazz, rock og elektronisk musik, hvor det er svært at sidde stille. McCaslin har været nomineret til tre Grammyer og er som navnet antyder frontmand i bandet. Med sin fantastisk overlegne saxofon tager MacCaslin sammen med resten af bandet konstant deres altid improviserende jazz i helt nye retninger.

Den Blå Bro - Aarhus Festuge langs åen 
Åen er en central del af byens DNA. Den Blå Bro er en tilvagevendende begivenhed, hvor festuge-gæster kan opleve byens stemning fra vandet i specialbyggede soldrevne både. Den rolige sejltur giver en sjælden mulighed for at se byen fra åen. I 2018 kunne du opleve to nye ruter, som begge viste området omkring havnen og byens nyeste bydel Aarhus Ø frem fra en forholdsvis ukendt vinkel.

Aarhus Streetart Festival
Til Aarhus Streetart Festival kunne du nyde synet af strålende farver, tankevækkende temaer og forunderlige motiver. Nogle af verdens bedste streetart-kunstnere fra ind- og udland var med til at forvandle Byparken til et kæmpe streetart-galleri under Festugen. Du kunne opleve tilblivelsen af kunstværkerne på egen hånd eller deltage i en af de daglige guidede ture.

Understrøm
I 2018 kunne du opleve spirende og nyskabende musikalske artister til festivalen Understrøm i centrum af Aarhus. Aarhus Festuge præsenterede over tre dage gratis koncerter fra det musikalske vækstlag arrangeret af lokale ildsjæle og koncertarrangører. 

Festugen bygger bro

Festugen har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. I 2018 var temaet "Bridging", hvor der blev bygget bro på tværs af by og natur, genrer, kunstarter, interesser og oplevelser. Temaet Bridging er valgt for 2017, 2018 og 2019.

 

Programmet for 2019 er endnu ikke offentliggjort.

#aarhusfestuge #visitaarhus 

Aarhus Festuge 2018 from Aarhus Festival on Vimeo.

Åbningstider / Tidspunkter

30/08/2019 - 08/09/2019 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Vester Allé 3
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87308300

Fakta

  • Type

    • Folkefest
    • Byfest
    • Store lokale begivenheder
    • Festival

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.201181
Latitude : 56.153214