Væksthusene i Botanisk Have

I Væksthusene er naturen i centrum – for både børn og voksne. Her kan du tage en stille slentretur gennem husenes fire klimazoner og nyde naturens skønhed. Eller du kan gå på opdagelse efter lærerige historier om planter og blomster og få et indblik i, hvordan vi mennesker påvirker og bruger naturen som aldrig før. Den lille fyr ’Spire Ib’ hjælper de yngste i familien med at gå på opdagelse efter dyrespor og planter.

Kom under fjerne himmelstrøg for en dag

I tropehuset bliver du mødt af en trykkende fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde. Her føler man sig i den grad hensat til fjernere himmelstrøg. Under den enorme kuppel kan du snige dig rundt på smalle stier, og næsten fare vild mellem de store træer og vilde planter. Men pas på, hvor du går! Nogle af planterne er kødædende. Hvis du er modig, kan du komme helt op i trætoppen og se de mange, mange meter ned på træer, planter og blomster under dine fødder.

Botanisk have

Udenfor i Botanisk Have kan du opleve typiske danske landskabstyper som hede og strand og samtidig blive inspireret til at tage ud i ’den rigtige’ natur i Aarhus.

Jul i Væksthusene

Få en pause fra juletravlheden og bliv klogere på julens planter og krydderier. Løs juleopgaver med Spire Ib og gå på opdagelse blandt Væksthusenes mange planter og find de ingredienser, du skal bruge til at lave verdens bedste risalamande. Find fx mandeltræet i Middelhavshuset og led efter ris og vanilje i det fugtige og varme Tropehus. Bagefter kan du besøge cafeen og nyde en portion risalamande. Hver weekend er der en ny julekage med en af julens frugter eller krydderier.

Rundvisninger om julens planter

Julens krydderier kommer ofte fra fjerne lande. I væksthusene kan du finde de planter, som krydderierne kommer fra. Ved julerundvisningerne kan du høre nogle af de gode historier, der knytter sig til julens planter. Rundvisningerne foregår efter lukketid, så du kan fornemme julefreden, nyde planterne og lytte til formidlernes spændende historier om julens planter.

Du kan deltage i en rundvisning om julens krydderier og planter følgende dage: 

Onsdag den 29. november kl. 16:00
Onsdag den 6. december kl. 16:00
Onsdag den 13. december kl. 16:00
Onsdag den 20. december kl. 16:00

Rundvisningerne varer cirka en time og koster 40 kr. pr. person

Nyd en let frokost i caféen

I Væksthusenes café er der skabt en dejlig oase, et grønt åndehul i midtbyen, hvor du kan nyde lette frokostretter og dejlige kager. 

#botaniskhaveaarhus #væksthusene #visitaarhus

Der er gratis adgang for alle i Væksthusene.

Åbningstider

02/01/2017 - 20/12/2017 Mandag - Fredag 09:00 - 16:00
07/01/2017 - 17/12/2017 Lørdag, Søndag 10:00 - 17:00

Pris

Gratis adgang

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Møllevejen 10
8000 Aarhus C

E-mail

Telefon

+45 87155415

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Legeplads
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Kiosk
  • Parkeringsplads for busser
 • Type

  • Botanisk have

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.193845
Latitude : 56.159697