Væksthusene i Botanisk Have

Kom under fjerne himmelstrøg for en dag

I tropehuset bliver du mødt af en trykkende fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde. Her føler man sig i den grad hensat til fjernere himmelstrøg. Under den enorme kuppel kan du snige dig rundt på smalle stier, og næsten fare vild mellem de store træer og vilde planter. Men pas på, hvor du går! Nogle af planterne er kødædende. Hvis du er modig, kan du komme helt op i trætoppen og se de mange, mange meter ned på træer, planter og blomster under dine fødder.

Den lille fyr ’Spire Ib’ hjælper de yngste i familien med at gå på opdagelse efter dyrespor og planter.

Gratis digital planteguide

Husk at tage mobilen med, når du besøger Væksthusene. Nu kan du nemlig downloade Væksthusenes nye planteguide med historier om planter fra husene. Planteguiden skal imødekomme en stadig stigende efterspørgsel fra de besøgende, som gerne vil have information og gode historier om planterne. 

Planteguiden er en del af en større app, der hedder Useeum. Der er omkring 150 planter i planteguiden lige nu, men der kommer løbende flere historier. En engelsksproget version er også på trapperne. Du finder Planteguiden ved at søge på Useeum i App Store eller Google Play.

Botanisk have

Udenfor i Botanisk Have kan du opleve typiske danske landskabstyper som hede og strand og samtidig blive inspireret til at tage ud i ’den rigtige’ natur i Aarhus.

Nyd en let frokost i caféen

I Væksthusenes café er der skabt en dejlig oase, et grønt åndehul i midtbyen, hvor du kan nyde lette frokostretter og dejlige kager. 

#væksthusene #visitaarhus

Der er gratis adgang for alle i Væksthusene.

Åbningstider / Tidspunkter

02/01/2019 - 31/12/2019 Lørdag, Søndag 10:00 - 17:00
01/05/2019 - 30/09/2019 Mandag - Fredag 09:00 - 17:00

Pris

Gratis adgang

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Møllevejen 10
8000 Aarhus C

E-mail

Telefon

+45 87155415

Fakta

 • Faciliteter

  • Restaurant/Cafe
  • Aktivitetsmuligheder for børn
  • Parkeringsplads for busser
  • Kiosk
  • Legeplads
 • Type

  • Botanisk have

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.193845
Latitude : 56.159697