©  Foto:

Viborgs Egnsteater Carte Blanche

Carte Blanche er Viborgs Egnsteater, der skaber poetiske oplevelser mellem performere og publikum inden for forskellige områder – hvad enten det er på et bibliotek, i en park eller måske på et museum. Teatret anvender "at stille spørgsmål" som et redskab i den kunstneriske udforskning.

Carte Blanche er Viborgs professionelle egnsteater

Fælles for alle Carte Blanches forestillinger er at de stiller spørgsmål til sig selv og den verden vi bevæger os i. Spørgsmålene er et redskab for den kunstneriske undersøgelse, og forestillingernes temaer tager altid udgangspunkt i det sted og den kontekst de bliver sat ind i. Det var f.eks. tilfældet da teatret i 2014 iscenesatte en udstilling om evolution på Viborg Museum, så den traditionelle udstillingsform blev udvidet til en sansevandring i evolutionens fantastiske historie eller da teatret i 2015 var med til at indvie parken og vandreservoiret sØnæs med en forestilling om vand – et møde der fik publikum til at (gen)opdage det magiske ved vand, der på en gang kan være poetiske og konkret.

Sanselig oplevelse

Det er altså sjældent at publikum på Carte Blanche sidder stille på stole og kigger passivt på en fortælling, der udfolder sig på en scenen. Forestillingerne er ofte sat op som møder, hvor publikum bevæger sig igennem en fortælling. De er skabt af professionelle og ofte internationale kunstnere, der kommer fra hele verden til Viborg i kortere eller længere perioder. Fælles for spillerne, er at de som Carte Blanche arbejder med at skabe en sanselig oplevelse for publikum, der får lov til at smage, føle, røre, dufte eller selv stille spørgsmål i oplevelsen.

Carte Blanche blev startet i 2000 af teatrets kunstneriske leder; Sara Topsøe-Jensen og har siden 2004 været Viborgs professionelle egnsteater.

Carte Blanche har turneret i 25 lande, heriblandt flere gange i Australien, Rusland, Grønland og Canada.

Du kan læse mere om Carte Blanche, og hvad der sker lige nu på teatret på cblanche.dk

#cblanche #visitviborg #visitaarhusregionen