©  Foto:

Viborgs Egnsteater Carte Blanche

Carte Blanche er Viborgs Egnsteater, der skaber poetiske oplevelser mellem performere og publikum inden for forskellige områder – hvad enten det er på et bibliotek, i en park eller måske på et museum. Teatret anvender "at stille spørgsmål" som et redskab i den kunstneriske udforskning.

Carte Blanche er Viborgs professionelle egnsteater

Fælles for alle Carte Blanches forestillinger er at de stiller spørgsmål til sig selv og til den verden, vi bevæger os i. Spørgsmålene er et redskab for den kunstneriske undersøgelse, og forestillingernes temaer tager altid udgangspunkt i det sted og den kontekst de bliver sat ind i.

Sanselig oplevelse

Det er altså sjældent at du som publikum på Carte Blanche sidder stille på stole og kigger passivt på en fortælling, der udfolder sig på en scenen. Forestillingerne er ofte sat op som møder, hvor du bevæger dig igennem en fortælling.

Forestillingerne er skabt af professionelle og ofte internationale kunstnere, der kommer fra hele verden til Viborg i kortere eller længere perioder. Fælles for spillerne, er at de arbejder med at skabe en sanselig oplevelse, hvor du får lov til at smage, føle, røre, dufte eller selv stille spørgsmål i oplevelsen.

Carte Blanche har turneret i 25 lande, heriblandt flere gange i Australien, Rusland, Grønland og Canada.

Du kan læse mere om Carte Blanche, og hvad der sker lige nu på teatret på cblanche.dk

Se, hvad andre deler på Instagram

#cblanche #visitviborg #visitaarhusregion