©  Foto:

Vandre og cykle på Hærvejen

Hærvejen er nok Danmarks mest kendte cykel- og vandrerute og går ned gennem hele Jylland og videre ned gennem Tyskland. I Aarhusregionen går Hærvejen tæt forbi Viborg og Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned langs den jyske højderyg.

Snør vandrestøvlerne og få en uforglemmelig naturoplevelse

På en tur langs Hærvejen kommer I gennem nogle af Jyllands flotteste landskaber – lige fra Dollerup Bakker og Randbøl Hede til Gudenåens kilder. En vandring på Hærvejen er et must for jer der kan lide en aktiv ferie og samtidig elsker roen ved at være i naturen. Her ligger historien for jeres fødder, og i kan gå direkte i fodsporene på de folk og fæ, der tog turen her for hundredvis af år siden.

Hærvejens historie

Hærvejen, Danmarks første hovedfærdselsåre sydpå, gik fra Viborg til den dansk-tyske grænse. Strækningen på ca. 250 km havde stor betydning for handelsfolk i oksekærrer, studedrivere, der skulle til markeder i Tyskland med deres dyr og de fromme kristne der tog på pilgrimsrejse.

Hærvejen delte sig i forskellige ruter, som fulgte den tørre strækning langs den jyske højderyg, men fælles for alle færdselsårerne var, at de gik i glemmebogen i slutningen af 1800-tallet, da jernbanerne kom til.

Hærvejen i dag

I dag er Hærvejen en rekreativ rute for dig, der gerne vil vandre, ride eller cykle i historiske spor og samtidig opleve det bedste af den jyske natur. Langs Hærvejen er der etableret flere overnatningsmuligheder i gamle kroer og på nedlagte landbrug, og i perioden 1. juni til 1. september har I mulighed for at sove under ydmyge forhold og i fællesrum, akkurat som de rejsende gjorde det i middelalderen. 

Læs mere om Hærvejen og find kort her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#hærvejen #haervejen #visitaarhusregion