©  Foto:

Ulvedal Plantage

Tag på eventyr gennem Ulvedal Plantage, en naturskøn vandrerute på 7 km tæt på Hærvejen, der fører dig gennem en varieret blanding af skov, søer, enge og moser. Undervejs kan du nyde synet af de forskellige skovtyper og holde øje med dyrelivet, der muligvis krydser din vej.

Under din vandretur vil du passere den betagende Vue Sø, hvor du kan nyde udsigten over både eng og mose. Selvom stierne omkring søen, især i den sydvestlige del, måske ikke er helt optimale, er turen stadig en fornøjelse, der byder på smuk natur.

Jens Langknivs Røverhule

Efter at have beundret Vue Sø går din tur videre til det legendariske sted, Jens Langknivs Røverhule, og det historiske område Bredemose med sine gamle hulveje og diger. Jens Langknivs røverhule er en 36 meter lang og 7,5 meter bred langdysse med to stengrave også kaldet hellekister, som du finder i dyssens nordøstlige side. Her kan du dykke ned i røverhistorien om denne legendariske skikkelse, som ifølge sagnet var en fredløs, der holdt til i Daugbjerg Kalkgruber i 1600-tallet, hvor han var særlig aktiv under Trediveårskrigen, da Albrecht von Wallensteins tropper hærgede i Jylland i 1627 og 1628.

Fortsæt din opdagelsesrejse gennem dette fascinerende landskab, og lad dig fordybe i historien og naturen omkring dig.

Dele af ruten er ikke egnet til klapvogne, men der er flere veje i området, hvor klapvogne kan køre.

Parkering

Start turen ved Ulvedals Rasteplads, Ulvedalsvej 46A, 7470 Karup. Gå herfra over Aarestrupvej og fortsæt ca. 150 m til plantagen, hvor den afmærkede rute findes (gul rute).