©  Foto:

Troldene Simon og Anine

Anine kom trolden Simon til undsætning. Under opførelsen af skulpturen Simon fejede en storm ind over Danmark, og Simon, som endnu ikke være færdig, blev ødelagt - men 14-årige Anine lagde en plan. 

Trækunst og trolde af kunstner Thomas Dambo

Ved Tilst i Aarhus finder du skulpturen af Simon Selvgjort, som fik en midlertidig plads, da han blev bygget i 2015. Simon sad og arbejdede på at bygge sit ene ben færdigt. Ikke lang tid efter Simon var blevet sat op, blæste en storm Simon omkuld og skulpturen var ødelagt, hvilket i første omgang ikke var den store katastrofe, nu Simon kun var tiltænkt en midlertidig plads.

Anine fik Simon på fode igen

Det var der til gengæld nogle, der ikke var helt tilfredse med – heriblandt 14-årige Anine, som oprettede en Facebookgruppe, der havde til formål at samle penge ind, så Simon kunne blive genopført. Anine fik samlet nok midler ind, så Thomas Dambo og hans team kunne genoprette Simon, men han blev ikke helt magen til den oprindelige udgave. Denne gang blev Simons ben lavet færdig, og for at Simon skulle have noget nyt at lave, sidder han nu og bygger en veninde i træ, hvorfor skulpturen i dag hedder ’Simon og Anine’.

Se, hvad andre deler på Instagram

#troldejagt #visitdjursland #visitaarhusregion