©  Foto:

Tag på gådejagt og fang spionen på Anholt

Fang spionen på Anholt og løs gåden om, hvem der sladrede til englænderne i 1811 - og find frem til, hvor spionen er nu. Gådejagten ”Den engelske spion” sætter Anholts historie i spil på helt nye måder.

Anholt Museum inviterer på spionjagt en sommer for 212 år siden - lige midt i Anholt By. I grupper skal I løse gåder og finde rundt i byen i hælene på en lusket spion, der giver den engelske besættelsesmagt oplysninger om de danske angrebsplaner.

I 1811 er Anholt nemlig besat af engelske soldater, der har bygget fyret om til et fort, bosat sig i byen og lavet kirken om til et fængsel. I marts samme år forsøgte de danske styrker en generobring, men blev slået tilbage i et blodigt slag ude ved fyret.

Englænderne kendte tydeligvis til angrebet - de var blevet advaret. Men af hvem? Det er jeres opgave at afsløre den engelske spion, så den danske flåde måske kan få en chance mere. “Den engelske spion” er en historisk gådejagt, hvor spor og gåder ligger spredt ud i hele byen.

Man skal regne med at bruge 1-1½ time sammen med sin familie, venner eller hvem man nu vælger at tage med på spionjagt. Deltagerne skal helst være over 10 år og gerne ældre, og man får den bedste oplevelse, hvis gruppen er mellem 3 og 6 personer.

Gådejagten sælges online for 300 kroner, men er ellers helt fysisk og uden skærme - og kan hentes i Brugsen på Anholt.

Se, hvad andre deler på Instagram 

#anholt #visitanholt #visitaarhusregion