©  Foto:

Tag cykelruten Kulturringen gennem Favrskov

Cykelruten Kulturringen går tværs igennem det smukke Favrskov, og du kan vælge at tage hele turen eller vælge mellem tre skønne cykelture - fra Pøt Mølle til Gudenåen (18,7 km) - fra Gudenåen til Laurbjerg (24,4 km) og fra Laurbjerg til Clausholm (24,4 km).

Cykelturen Pøt Mølle - Gudenåen

På cykelturen mellem Pøt Mølle og Gudenåen kommer du både gennem bakkede landskaber og store åbne marker, enge, skove, moser og hede. Her ligger mange oldtidsminder i landskabet, hvor der har boet mennesker siden oldtiden. Ruten slutter ved Hagenstrupvej tæt ved Gudenåen. 

Pøt Mølle ligger for foden af Pøt Mølle-bakken. Bakken har en stigning på 9,7%, så her kan du rigtig få testet benene. Der er interessante historiske steder i den smukke Granslev Ådal, hvor du også kommer forbi Frijsenborg herregård ved Granslev Å, som er et godt levested for ørreder. Ruten krydser den nedlagte Gjernbane, som går fra Resenbro ved Silkeborg og til Laurbjerg. Banestien er asfalteret og bilfri og derfor et godt og sikkert sted at cykle med børn.

Cykelturen Gudenåen - Laurbjerg

På denne tur er du tæt på Gudenåen og det smukke landskab omkring den. Her er godt fiskevand, og på en sommerdag vil du helt sikkert se flere på både kano- eller kajaktur.

Du kan også vælge at stille cyklen ved Pramdragerstien og tage en lille vandretur og komme helt tæt på åens rige dyreliv og måske opleve fiskehejre, isfugl, rørsanger eller en nattergal.

Ved Ulstrup er der togforbindelse og flere indkøbs- og overnatningsmuligheder. 

Cykelturen Laurbjerg - Clausholm

På denne tur kommer du igennem byerne Hadsten og Laurbjerg, hvor der er gode muligheder for indkøb og overnatning. Du krydser å Lilleåen, som er hjemsted for den mest produktive ørredbestand i Danmark. På turen vil du passere smukke herregårde, som bla. Bidstrup Gods og herregården Favrskov, som også har lagt navn til området.

Holder du af modeltog, anbefaler vi en lille afstikker til museet Modelbane Europa i Hadsten. Og et must er det smukke Clausholm Slot fra 1690'erne som er omkranset af et helstøbt og autentisk barok have- og slotsanlæg.

Obs: Fisketegn

Hvis du ønsker at fiske på turen, skal du huske at tjekke www.fiskekort.dk for tilladelse hertil.