©  Foto:

Stenvad Mosebrugscenter

Stenvad Mosebrugscenter er stedet, hvor du kan fornemme en snert af mosens mystik, og hvor du kan gå på opdagelse i den gamle Tørvefabrik Stenvad Mosebrug, mosens og egnens mange historier.

Oplev Stenvad Mosebrugscenter 

Stenvad Mosebrugscenter byder på en masse forskellige aktiviteter. Her er alt lige fra skattejagt, udendørs spil, find guld til tørvevæltning og meget mere. 

Aktivt museum

På Stenvad Mosebrugscenter findes deres aktive museum som skildrer tørvegravningens og mosebrugets historie. 

Her kan du se modeller af forskellige mosetyper samt originale og genopbyggede redskaber og maskiner til tørvegravning, side om side med finurlige redskaber som millionspaden, smedens skinneknallert, speddejernet, bagskæreren og lynstikkeren. Lokale vævere har foreviget egnens og tørvemosens historie i et 7 m2 stort billedtæppe.

Udstillingen rummer også en model af de boliger, som tørvearbejderne boede i ude i mosen. I højsæsonen arbejder et ælteværk, med at ælte tørvejord i „børnemosen“.

Tørvebanen

Et renoveret lokomotiv „Tørvegrisen“ tager sine passagerer med på det gamle 2,5 km lange tipvognsspor ud til mosen. Midtvejs findes en rasteplads, hvor man kan nyde sin medbragte mad.

Se, hvad andre deler på Instagram

#stenvadmosebrugscenter #visitdjursland #visitaarhusregion