©  Foto:

Skåde Skov

Skåde Skov er den største af Marselisborgskovene og bruges flittigt til friluftsaktiviteter som cykling, løb og ridning. Også familier, der længes efter frisk skovluft og fysisk aktivitet, kan få sig en uforglemmelig dag i en af Danmarks smukkeste skove beliggende ved vandet.

Skoven begynder ved Hørhaven, hvor den ud mod havet gennemskæres af Djævlekløften. En bro over kløften giver passage til Havbakkestien og et udsigtspunkt på kløftens sydside, der kaldes Fruens Bænk. Her kan du - ligesom flere andre steder på de høje kystskrænter - se langs hele Aarhus-bugtens kystlinie fra Kalø Vig over Mols og Helgenæs og til Samsø ude i horisonten. Her finder du også kommunens campingplads Blommehaven.

Besøg 'Ørnereden'

Længere sydpå ad Havbakkestien lå Restaurant Ørnereden, som nu er brændt. En genopført bygning bruges nu til kiosk, og der planlægges yderligere faciliteter for familieudflugter. På samme sted ligger et af kommunens naturcentre - Naturcenter Ørnereden.

Udsigtspunkter og vandrestier

Ved Blommehaven fører en sti fra kørevejens vestside op til Gyvelhøj - et af områdets mange udsigtspunkter. Midt i skoven ses på en bakketop en samling meget store sten, 24 i alt, til minde om istidens kræfter, der førte disse sten med i de morænematerialer, som dannede skovens vældige bakker.

Mere information om friluftlivet i Aarhus.

#skådeskov #visitaarhus #visitaarhusregion