©  Foto:

Selvguidede vandre- og cykelferier med Wild Rover Travel

Hos Wild Rover Travel kan du booke og bestille selvguidede vandre- og cykelferier med all inclusive, og som dermed inkluderer rutebeskrivelse/kort/GPS tracks, overnatningssteder med morgenmad og transport af bagage.

Du bestemmer selv, hvornår du vil starte turen, og da det er på egen hånd (altså uden guide), bestemmer du selvfølgelig også selv, hvem du rejser med og i hvilket tempo.

Selvguidede vandreferier omkring Silkeborg

Rundt i Aarhusregionen tilbyder Wild Rover Travel otte selvguidede vandreferier samt en enkelt cykelferie. Flere af turene er centreret omkring Søhøjlandets hovedstad Silkeborg. Det gælder bl.a. Himmelbjergruten (4 dage), som er en af de smukkeste vandreruter i Danmark.

På turene omkring Silkeborg vandrer man gennem dybe skove, forbi blanke søer (husk badetøj!) og op ad Danmarks mest berømte ’bjerg’. Og så bor man på tre af områdets bedste hoteller, der også byder på fantastiske gourmetoplevelser.

Tag på en 4-dags tur

Hvis du foretrækker en tur med kortere etaper, er Trækstien (4 dage) et godt bud. På denne tur følger man Gudenåen fra Silkeborg til Bjerringbro og overnatter på de hyggelige, gamle pramdragerkroer undervejs. Og hvis du ikke kan vælge mellem Himmelbjergruten og Trækstien eller bare gerne vil have en lidt længere tur i området, så er turen Vandring i Søhøjlandet (6 dage) sikkert noget for dig. Her er de to populære ruter kombineret i én samlet vandreferie.

Historisk vandring på Hærvejen

Hvis du er interesseret i historie eller gerne vil på pilgrimsvandring, men ikke har mod på caminoen i Spanien, kan du overveje ’den danske camino’ Hærvejen. Det er Danmarks mest berømte og bedst beskrevne vandrerute, som skønnes at have været i brug allerede for 4.000 år siden!

Du kan vælge mellem tre ture på hhv. 4 dage fra Viborg til Bølling Sø, 6 dage fra Bølling Sø til Jelling eller den lange udgave på 9 dage fra Viborg til Jelling. Overnatningen foregår på hyggelige kroer og B&Bs. Du kan også vælge at tage turen De midtjyske handelsruter, som kombinerer den første del af Hærvejen med Trækstien (7 dage).

Cykelferie i Østjylland

Hvis du hellere vil cykle, udbyder Wild Rover Travel også den selvguidede Cykelferie i Østjylland (6 dage), der starter og slutter i Silkeborg og går via Nørre Snede, Vejle, Horsens og Brædstrup. På de første to etaper følger man cykeludgaven af Hærvejen og kommer bl.a. gennem de særprægede naturområder Sepstrup Sande og Vrads Sande foruden den historiske vikingeby Jelling. På tredje etape cykler man fra Vejle til Horsens med spektakulære udsigter over vandet, og de sidste to etaper følger man Bryrupbanestien, som er en nedlagt jernbane mellem Horsens og Silkeborg, der i sin tid var kendt som ’Danmarks smukkeste jernbane’.

Se, hvad andre deler på Instagram

#wildrovertravel #søhøjlandet #visitaarhusregion