©  Foto:

Ro på Gudenåen: Silkeborg til Bjerringbro

Ro på Gudenåen fra Silkeborg til Bjerringbro. Her er der gode udkigsmuligheder til det omkringliggende landskab samt mulighed for lækker mad og behagelig overnatning langs ruten. 

Turen fra Silkeborg til Bjerringbro er ca. 40 km lang

En naturskøn rute på Gudenåen

Gudenåen nord for Silkeborg er bred og landskabet er åbent og med masser af udkig til det omkringliggende landskab. Turen går via Silkeborg Langsø, Resenbro og Sminge Sø, inden du når den kunstige Tange Sø, der godt kan være en hård nyser at komme gennem på grund af blæst. Hvis søen er rolig på dagen, kan det anbefales at tage fiskestængerne frem, hvis du har købt et fiskekort

Praktisk information om ruten

I bunden af Tange Sø ligger Danmarks største vandkraftværk, Tangeværket Gudenaacentralen, hvor du skal bære kanoen over for at fortsætte turen mod Bjerringbro.  

Fra Silkeborg til Randers følger Trækstien, også kendt som Pramdragerstien, i store træk åen på venstre side. Nogle strækninger er renoveret med hævede træ-broer - andre er mudrede og med højt græs.

Se faciliteter langs Gudenåen/Trækstien på et kort.

Spis og sov godt langs ruten

Langs strækningen kan du spise og overnatte på de hyggelige kroer, Svostrup Kro og Kongensbro Kro. Du kan også vælge at overnatte på Søhøjlandets Familiecamping lige inden Kongensbro, ligesom der er telt- og shelterpladser flere steder.

Se nogle af overnatningsstederne langs Gudenåen lige her.

Afstande

De fleste sejler mellem 15-20 km per dag. Det svarer til 4-5 timers sejlads plus pauser. Regn med en sejladshastighed på ca. 4 km/t.

Silkeborg – Resen Bro: ca. 6 km.

Resen Bro – Tvilum Bro: ca. 8 km.

Tvilum Bro – Kongensbro: ca. 7 km.

Kongensbro – Ans Bro: ca. 8 km.

Ans Bro – Bjerringbro: ca. 9 km.

Se, hvad andre deler på Instagram

#gudenåen #visitsilkeborg #visitviborg #visitaarhusregion