©  Foto:

Naturnationalpark Fussingø

Fussingø er et naturskønt område tæt på Randers, der er udpeget til Naturnationalpark Fussingø & Læsten Bakker. Med smukt og kuperet terræn, indbyder parken til friluftsliv og bidrager til at styrke områdets biodiversitet. 

Oplev natur og friluftsliv

I Naturnationalpark Fussing Sø slynger Fussing Sø og Skals Å sig gennem marker, enge og moseområder og samtidig finder i store arealer med dybe skove i det bakkede terræn. Fussingø Skov formodes altid at have været skovområde og her er smukke gamle træer og vandrestier i det kuperede terræn. I skoven finder I forskellige vandreruter, afmærket med gule pletter på træerne.

Vil I overnatte i det fri, er der en primitiv overnatningsplads til fri afbenyttelse, i parken. Ved Nørreåen er det muligt at fiske, og i den vestlige ende af Fussing Sø finder I et Idyllisk badested med badebro og bordebænkesæt der indbyder til en hyggelig dag med venner og familie. I sommerhalvåret kan I fylde vandflasken med drikkevand og benytte toiletterne.

Fussingø Slot

Ved Fussingø Skov finder I Fussingø Slot. Fussingø Slot er et gammelt gods, der indtil 1945 var i privat eje, men i dag ejes slottet af den danske stat og har dog kun åbent i forbindelse med arrangementer. Der laves grupperundvisninger for min. 10-15 personer efter aftale, men I er velkomne i slotsparken der er åben for offentligheden året rundt.

Se, hvad andre deler på Instagram

#fussingø #visitranders #visitaarhusregion