Gå til indhold
©  Foto:

Museum på Farvergården

Farvergården består af et større gårdanlæg, som er bundet sammen af den originale pikstensbelægning. Hele anlægget strækker sig fra Adelgade til Strandvejen.

Farvergården - et unikt museum

Farvergården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa og er en af de mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer i byen.
Gården ligger midt på Ebeltofts travle hovedgade.

Farvergården, der er opført i 1700-1850, var tidligere rammen om en driftig håndværksvirksomhed, hvor der blev farvet garn og klæde for folk i byen og omegnen. Farveriet var i drift 1772-1788 og igen fra 1824-1920erne.

Den sidste farver, Johan Petersen, stoppede med at farve omkring 1925. Han blev boende på stedet og fremviste selv gården som museum frem til sin død i 1959.

Lær mere om Farvergårdens historie

I Farvergården møder du formidling af det gamle farverhåndværk og det liv, som levedes omkring det. Oplev blandt andet fascinerende filmoptagelser af Johan Petersen ved arbejdet i farveriet. Lær også om farvestofferne, som blev brugt til klæde- og garnfarvning.

Kig indenfor i det fantastiske historiske miljø, hvor du både kan opleve farveri og privatbolig. Find en fin ting i museumsbutikken og snyd ikke dig selv for en tur rundt i den eventyrlige have, der ligger i forlængelse af Farvergården. 
Du er også velkommen til at spise medbragt mad i haven.

Gratis adgang.

Se, hvad andre deler på Instagram

#farvergårdeniebeltoft #visitdjursland

Share your moments with us: