Gå til indhold
©  Foto:

Mols Bjerge-stien

Mols Bjerge-stien er en 60 km lang vandresti som er opdelt i 3 dagsetaper på ca. 20 km hver. De 3 forskellige ruter går alle igennem Femmøller og byder på forskellige naturoplevelser i bjergene og til henholdsvis Kalø og Ebeltoft.

En tur med landskab, natur og kultur

Dødislandskabet Mols Bjerge lægger navn til Mols Bjerge-stien. De danske mini-bjerge står op i 137 meter imellem Ebeltoft og Kalø Vig. Stien er internationalt certificeret af European Ramblers Association som Leading Quality Trails - Best of Europe og er inddelt i tre dagsetaper der hver er 20 km: Kaløetapen, Bjergetapen og Ebeltoftetapen. Hvis 20 km er for meget, kan du halvere ruten midtvejs, hvor et skilt anviser en genvej. Stien er markeret med hvid skrift på grønne skilte på egetræspæle. 

Se et kort over stien her.

Kaløetapen

Denne sti går mellem Kalø (hvor man også finder middelalderborgruinen Kalø Slotsruin) og Femmøller, der er kendt for sine mange mølledamme. Du kan herudover opleve de gamle bøgeskove ud mod kysten og udsigten over vigen, da stien også går op på selve randmorænen. 

Bjergetapen

Bjergetapen er en cirkelformet rute, der går ind gennem selve Mols Bjerge. De mange højdemeter gør turen ekstra udfordrende og du mærker på denne tur, hvorfor det kræver gode ben at gebærde sig i bjerge. Et godt start- og slutsted for denne sti er p-pladsen over for Femmøller Efterskole. 

Ebeltoftetapen 

Stien strækker sig mellem Femmøller og Ebeltoft. På turen kommer du gennem gamle plantager til den nyrestaurerede Ørnbjerg Mølle og gennem Ulstrup Ådal til Stubbe sø, der er Djurslands største sø. Er du heldig, kan du her spotte havørnen - ofte kan den ses fra fugletårnet.

Se, hvad andre deler på Instagram

#molsbjergestien #visitdjursland #aarhusregion

Share your moments with us: