©  Foto:

Mols Bjerge-stien

Tag med på en bemærkelsesværdig vandretur langs den certificerede Mols Bjerge-sti, der strækker sig over imponerende 80 km. Du kan opdele den i 4 dagsetaper på cirka 20 km. hver. Disse ruter fører dig gennem det naturskønne Femmøller-område og byder på mangfoldige naturoplevelser i bjergene samt ved Kalø og Ebeltoft.

Certificeret som Leading Quality Trails - Best of Europe

Dødislandskabet Mols Bjerge lægger navn til Mols Bjerge-stien. De danske mini-bjerge står op i 137 meter imellem Ebeltoft og Kalø Vig. Stien er internationalt certificeret af European Ramblers Association som Leading Quality Trails - Best of Europe og er inddelt i fire dagsetaper der hver er 20 km: Kaløetapen, Bjergetapen, Ebeltoftetapen og Gåsehageetapen.

Hvis 20 km er for meget, kan du halvere ruten midtvejs, hvor et skilt anviser en genvej. Stien er markeret med hvid skrift på grønne skilte på egetræspæle. 

Se et kort over stien her.

Kaløetapen

Denne sti går mellem Kalø (hvor man også finder middelalderborgruinen Kalø Slotsruin) og Femmøller, der er kendt for sine mange mølledamme. Du kan herudover opleve de gamle bøgeskove ud mod kysten og udsigten over vigen, da stien også går op på selve randmorænen. 

Bjergetapen

Bjergetapen er en cirkelformet rute, der går ind gennem selve Mols Bjerge. De mange højdemeter gør turen ekstra udfordrende og du mærker på denne tur, hvorfor det kræver gode ben at gebærde sig i bjerge. Et godt start- og slutsted for denne sti er p-pladsen over for Femmøller Efterskole. 

Bjergetappen er ca. 19,5 km, men der er også mulighed for at tage små genveje korte ruten ned flere steder.

Ebeltoftetapen 

Stien strækker sig mellem Femmøller og Ebeltoft. På turen kommer du gennem gamle plantager til den nyrestaurerede Ørnbjerg Mølle og gennem Ulstrup Ådal til Stubbe sø, der er Djurslands største sø. Er du heldig, kan du her spotte havørnen - ofte kan den ses fra fugletårnet.

Gåsehageetapen

Denne etape går fra Ebeltofts gamle og smukke gader langs havnefronten og forbi strandeng, badestrand og skov. Oplev Ahl Hage, Ebeltoft Færgehavn og udsigtspunktet Skelhøje med flot kig til Ebeltoft og vigen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#molsbjergestien #visitdjursland #visitaarhusregion