©  Foto:

Livet ved Fjorden

Følg de tre forskellige spor på din vej gennem udstillingen. Forfattersporet, materialesporet og børnesporet er alle tilpasset alle aldre, men tilbyder forskellige fortællinger.

Oldtiden med nye øjne

Glæd dig til at besøge Museum Østjylland i Randers, som nytænker med udstillingen ’Livet ved Fjorden’ - en formidlingen af oldtidens historie i Danmark. Gå gennem urskoven og mød jægeren fra stenalderen. Mød moseliget i mosen og de rige vikingekvinder med deres kostbare smykker.

I udstillingen kan du opleve nogle af de mest fantastiske danske arkæologiske fund. Der er eksempelvis stenalderfund fra den verdenskendte Mejlgård-køkkenmødding og de enestående smukke vikingesmykker fra oldtiden.

’Livet ved fjorden’ ser på oldtiden med helt nye øjne. Den henvender sig til alle, der gerne vil have et anderledes møde med oldtidens mennesker. Udstillingen er fyldt med oplevelser til alle sanser. Samtidig er der lejlighed til, at du kan fordybe dig i den historiske viden og lære om videnskaben bag kulturhistorien. Udstillingen krydres af forfatter Merete Pryds Helles poetiske fortællinger om oldtiden og nye oplevelser til børn og voksne.

’Livet ved Fjorden’ er en stor basisudstilling på Museum Østjylland i Randers. 

Der er gratis adgang til udstillingen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumøstjylland #visitranders #visitaarhusregion