©  Foto:

Lilleådalen

Oplev smuk natur og dyreliv i området ved Lilleådalen, hvor landskabet er formet af den sidste istid, og forskelligeartede blomster og planter samt dalens kuperede terræn giver varierende naturoplevelser. 

Lilleådalen er en smeltevandsdal nær Hinnerup, der byder på idyllisk, kuperet natur med både bakker og dale, skove og engområder. Landskabsformationerne, der er et resultat af den sidste istid, giver mulighed for enestående udsigter fra én bakketop til en anden. Gennem dalen løber også Lilleåen. 

Adgang til Lilleådalen

I Hinnerup går der en offentlig sti langs Lilleåen, som løber meget tæt ved Ågade og Stadionsalle i byen. Adgang til Lilleådalen kan også findes ved Nørregade i Hinnerup, hvorfra man kan ramme trampestien, der går igennem et spændende eng/moseområde i dalen, hvor der går køer. Her kan det være en god idé at have lange bukser på, da der om sommeren vil være en del brændenælder. Der er også etableret en vandrerute omkring vejen Sahara i Hinnerup, som du finder via Haarvadsbro. 

Dyr og planter ved Lilleåen

Gennem Lilleådalen løber Lilleåen, der strækker sig 37 km gennem et varieret landskab, fra dens udspring syd for Lading til den løber sammen med Gudenåen ved Langå. Lilleåen er blandt andet kendt for sin store bestand af havørred, men også for at være hjem for alverdens insekter. Lilleåen er også hjem for en god bestand af oddere.

Se, hvad andre deler på Instagram

#lilleådalen #visitranders #visitfavrskov #visitaarhusregion