©  Foto:

Lighthouse - et ikonisk byggeri på Aarhus Ø

Lighthouse, Danmarks højeste bygning, står som Aarhus' nye ikoniske mesterværk, der majestætisk rejser sig på Aarhus Ø og byder velkommen til byen fra vandsiden. Dette arkitektoniske mesterværk er skabt i harmoni med havets bølger, den omkringliggende natur og den betagende udsigt over hele bugten.

Når du ankommer til Aarhus Ø, rejser den smukke arkitektoniske perle, Lighthouse, sig som et majestætisk fyrtårn fra jorden. Lad dig fortrylle af dette imponerende syn og oplev en enestående forening af moderne design og naturens skønhed. Bygningen fungerer som et kunstværk, der trækker inspiration fra vandets dynamik og reflekser. Hvert element af Lighthouse er nøje udvalgt, og hele bygningen har en helt særlig atmosfære af elegance og æstetik.

Fokus på natur og miljø

Der er taget helt særlige hensyn til natur og miljø i Lighthouse-projektet, hvor flere tons blåmuslinger er blevet udsat i kanalerne mellem bygningerne. Overskuds-beton fra byggeriet er genanvendt til at skabe "donuts", strategisk placeret i Aarhus Bugten for at fremme et bæredygtigt miljø for fisk og havdyr. En betydelig mængde ålegræs-planter er også blevet plantet, og flere tusind tons sten er anvendt til at konstruere et stenrev direkte ud for Lighthouse.

Arkitekterne bag

Lighthouse, som er Danmarks højeste bygning, er tegnet af det anerkendte danske arkitektfirma 3XN. Deres visionære tilgang har resulteret i et unikt byggeri i Aarhus, og i oktober 2023 blev Lighthouse anerkendt som verdens bedste højhus i højden 100-199 meter ved en international konference i Singapore, arrangeret af Council On Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).

Fakta om Lighthouse

Lighthouse huser både unge og ældre, børn og voksne, der lever side om side ved vandet. Næsten halvdelen af bygningen består af glas (46%) og indeholder imponerende 2.512 døre. Strukturen står på omkring 1.700 pæle, herunder 28 betonpæle på 70 meter dybde og en massiv 2 meter tyk betonplade.

Aarhus Øje - oplev en helt særlig attraktion

Hvis du har lyst til at se nærmere på arkitekturen og blive klogere på hele tilblivelsen af højhuset, kan du besøge Aarhus Øje: En unik oplevelsesdestination, som ligger i Lighthouse og er offentlig tilgængelig. 

Læs mere om Aarhus Øje her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#aarhusøje #aarhusø #lighthouseaarhus