©  Foto:

Legepladser i Aarhus

Nyd en dag under åben himmel, og slip børnene fri på en af Aarhus' mange sjove, lidt vilde og udfordrende legepladser. Herunder kan du få en lille forsmag på, hvad der venter børn og barnlige sjæle på byens legepladser.

Legepladsen Kloden ved Dokk1

I det centrale Aarhus finder du legepladsen Kloden, der ligger i første sals højde på Dokk1's store udendørs dæk. Her finder du fem legeområder, én for hver verdensdel. Her kan børn følge en legerute, der forbinder legefigurerne med spor, tegninger, budskaber, hints og symboler. Kloden sætter både fantasien og kroppen i sving. De store figurer er lette at aflæse og fulde af gode historier, som børnene kan udforske og udfordre. Legepladsen er et sted, man kan vende tilbage til igen og igen.

Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus

Lille legeplads i Botanisk Have

I bunden af Botanisk Have, tæt ved Den Gamle By, ligger denne lille hyggelige legeplads i god afstand til trafik. På Botanisk Haves Legeplads er der blandt andet gynger, sandkasse og flere legeredskaber, så den gode leg kan komme rigtig godt i gang. Er der brug for et lille hvil, finder du bænke til en afslappende stund.

Legepladsen er primært for børn i alderen 1 – 6 år.

Mønsgade 16A, 8000 Aarhus

Stor legeplads i Botanisk Have

I Botanisk Have finder du også en ny superlegeplads. Her er der både rutsjebane, svævebane, vandoplevelser og en karrusel. Der er også mulighed for afslapning og hygge med familien. Legepladsen ligger lige ved siden af parkeringspladsen ved Botanisk Have.

Vestervang 6, 8000 Aarhus C

Legepladsen Steen Bille

I den nordlige del af Aarhus-bydelen Trøjborg ligger Legepladsen Steen Bille. Her er der rig mulighed for at få en dag med masser af sjov og leg. Legepladsen har mange legeredskaber og ligger placeret på et roligt, hyggeligt torv, hvor der også er skaterbane og en grill, som du frit kan tænde op i, hvis du selv medbringer grillkul.

Legepladsen er primært for børn i alderen 1 – 16 år.

Steen Billes Torv 22, 8200 Aarhus

Legepladsen Tietgens Plads

Frederiksbjerg i Aarhus ligger Legepladsen Tietgens Plads. Du finder legepladsen på en grusbelagt plads, der med bøgehæk og et hegn afskærmer for trafik. Her er der sjove og udfordrende legeredskaber for børn og opstillede bænke til dem, der foretrækker at nyde dagen siddende. Gruspladsen kan også bruges til petanque og nogle former for boldspil.

Legepladsen er primært for børn i alderen 1 – 6 år.

Tietgens Pl. 9, 8000 Aarhus

Frederiksbjerg Byparks Legeplads

Frederiksbjerg, mellem Ankersgade og Læssøesgade, ligger Frederiksberg Byparks Legeplads. Med god afstand til forstyrrende trafik kan børn her stille legelysten midt i Aarhus. Du finder sjove gynger, rutsjebaner og klatrestativer blandt de forskellige legeredskaber. I parken er der også borde og bænke samt en petanquebane at slå sig løs på.

Legepladsen er primært for børn i alderen 1 – 16 år.

Læssøesgade 18, 8000 Aarhus

Flere legepladser i Aarhus

Aarhus har mange legepladser. Hvis du vil have det komplette overblik, kan du klikke ind på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Se, hvad andre deler på Instagram

#legepladsaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion