©  Foto:

Læsten Bakker

Læsten Bakker befinder sig 14 km vest for Randers og er det største fredede område i Randers Kommune. Det bakkede landskab er oplagt til en gåtur, hvor du undervejs kan nyde udsigten over Skalsådalen og Fussingøs skove.

Historien bag bakkerne

Allerede i 1953 blev det besluttet, af bakkerne skulle fredes, og det var først 60 år senere i 2013, at borgerne fik adgang til at bruge bakkerne.

Stierne i Læsten Bakker er et levn af gamle transportveje fra 2. verdenskrig. Dengang var der mangel på brændsel, og derfor var der var gode penge at hente i tørvegravning. Tuemosen for foden af bakkerne blev omdannet til tørvegrave, og tørven blev transporteret på hestetrukne slæder ad de veje, der i dag udgør stinettet.

Bakkerne i dag

Følger du stierne i bakkerne, er turen op til fire km lang i kuperet terræn. Flere steder på din vej vil du måske støde ind i en flok køer, der går og græsser. Det er nemlig deres opgave at stå for naturplejen.

Alt efter hvornår på året du kommer, er der stor sandsynlighed for at opleve den rige flora, der blandt andet består af lyng, blåhat og timian. Om efteråret er der er væld af svampe heriblandt den truede skarlagen-vokshat.

Værd at vide inden du tager til Læsten Bakker

Du skal blive på stierne, og har du hunden med, skal den være i snor hele tiden. Selvom der er stier, er turen ikke afmærket. Det er derfor en god idé at medbringe et kort. Du kan finde Danmarks Naturfredningsforenings digitale kort her, hvor seværdigheder i området er markeret med tal fra 1-4.

Se, hvad andre deler på Instagram

#læstenbakker #visitranders #visitaarhusregion