©  Foto:

Kulturhuset - et stop på Stjerneruten

Kulturhuset i Randers rummer Museum Østjylland og Randers Bibliotek – begge med gratis adgang og spændende tilbud for alle mellem 0 og 99 år.

Kunst til enhver smag

På 2. sal ligger Randers Kunstmuseum med tre permanente udstillinger – de surrealistiske COBRA-kunstnere, de nationalromantiske danske malere og installationen Det Kosmiske Rum. Desuden er der løbende særudstillinger med kunstværksteder, hvor du også selv kan få lov at lave kunst.

Museum Østjylland har til huse på 1. sal, hvor du kan tage på en kulturhistorisk rejse. Udstillingerne tager udgangspunkt i livet ved Randers Fjord fra de allerførste menneskers ankomst i stenalderen til moderne tid.

I stueetagen ligger Randers Bibliotek, fyldt med masser af viden for børn og voksne.

Der er elevator i bygningen til at nå de forskellige etager og masser af spændende aktiviteter på alle etagerne.

Gå under Ringens regnbue

Kulturhuset består af to bygninger – den store kvadratiske betonblok designet af arkitekt Flemming Larsen i 1960erne og den gamle røde murstensbygning, der i gamle dage husede Teknisk Skole. Kulturhusets hovedindgang er markeret med skulpturen Ringen af Viero Colaros. Den simple skulptur er ganske elegant i dagslys, men kommer virkelig til sin ret i mørket, hvor den lyser i alle regnbuens farver.

Dyt-hvad?

På ruten mellem Kulturhuset og Slotspladsen kommer du forbi gaden Dytmærsken. Den almindelige forklaring på det noget specielle navn er, at gaden er opkaldt efter de mange købmænd, der i middelalderen kom til Randers helt fra Ditmarsken i Slesvig-Holsten.

Læs mere om Stjerneruten her

Se, hvad andre deler på Instagram

#stjerneruten #visitranders #visitaarhusregion