©  Foto:

Kulbroen

Kulbroen er en udsigtsplatform, hvor du fra toppen af den gamle bro i otte meters højde kan skue ud over Aarhus’ historiske Sydhavn. Bydelen er gået fra at være et nedslidt industrikvarter til i dag at tage form af en ny bydel.

Fra kul til (re)kreativitet

Kulbroen blev opført i 1950 til at transportere kul fra skibe i havnen til Aarhus Gasværk. I dag er der hverken kul eller gasværk, men broen er der stadig. Og oppe på den finder du udsigtsplatformen. Herfra kan du kigge ud over en bydel, hvor Kulbroens historiske sjæl spiller sammen med et område, der både skal være hjemsted for rekreation og kreative erhverv.

Kulbroen består for eksempel af intet mindre end 17 forskellige FSC-certificerede tropiske træarter, og målet er, at udsigtsplatformen skal inspirere til at tænke bæredygtigt.

Inspiration fra New York og Paris

Inspirationen til Kulbroens og Sydhavnens forandring kommer fra metropoler. Planen er, med inspiration fra New Yorks High Line Park og Paris' Promenade Plantée, som begge udnytter nedlagte jernbanespor, at forbinde Sydhavnen med Frederiksplads og Aarhus Hovedbanegård og skabe endnu lettere adgang til området.

Kulbroen er gratis at besøge og er åben i dagtimerne. Kulbroen er støttet af FSC.

Se, hvad andre deler på Instagram

#kulbroen #sydhavnenaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion