Gå til indhold
©  Foto:

Jul på Det Grønne Museum

På Det Grønne Museum midt på Djursland bydes julen velkommen med hygge, historier og traditioner. Mærk julehyggen, og lær en masse om julen gennem tiden.

Der er julede fortællinger, pynt, lys og en lille smule magi på Det Grønne Museum denne jul.

Dyk ned i 300 års julehistorie

Bliv klogere på, hvordan man holdte jul helt tilbage i 1700-tallet og frem til 1900-tallet. Du kan også komme på den digitale juletur, "Alletiders Juul", hvor historierne udvides, så du hører mere om juletræ, julemad og ladens dyr.

Kig forbi i en af adventsweekenderne og brug næsen, for her skal du gå efter duften af brunkager! Har du brug for et hint, så gå over i det Historiske Værksted, og hvis du er heldig, kan du smage af en Kirsten Hüttemeiers brunkager. For kun 20 kr. kan du bage din egen portion til at tage med hjem.

Historier og mad

Julen er lig med fyldte maver og masser af traditioner. Besøg MADENS HUS og de historiske køkkener, hvor museumsinspektør og madhistoriker Bettina Buhl vil fortælle historierne bag de klassiske danske juleserveringer. Hør om bagværk, middage og desserter, og slut af med fortællinger om julemiddagens afholdelse gennem tiden. Efterfølgende er der frokost i Den gamle Stald, hvor restauranten vil byde på de klassiske julesmage – dog alligevel tilpasset nutidens smagsløg.

Arrangementet afholdes fredag den 10. december kl. 11.00 – 14.00.
Det koster 250 kr. pr. person.
 

Julemarked

Den 27. - 28. november stiller Torvelauget boder op, hvor du kan købe smukt kunsthåndværk. Museet flydes med julestemning, spændende boder, fantastiske dufte og velsmagende godter.

#detgrønnemuseum #visitdjursland #visitaarhusregionen

Share your moments with us: