Gå til indhold
©  Foto:

Jul for herskab og tjenestefolk på Gammel Estrup

Oplev den ægte herregårdsjul på Gammel Estrup. Vær med, når herskab og tjenestefolk gør deres juleforberedelser i december måned. Se, hvordan både greven og hans ansatte holdt jul for 100 år siden og vær selv med i juleaktiviteterne i alle weekender.

Køb juletræer og -gaver og smag på julen, når husjomfruen laver sulemad og julebag som på oldemors tid.

Oplev Herregårdsjul på Gammel Estrup

Hele julemåneden kan man opleve særudstillingen ”Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918” i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk. Og kom i den helt rette julestemning, når sale og gemakker er pyntet særligt op til den store højtid.

Julepynt overalt

Overalt er der pyntet op til jul. I Spisestuen står julemiddagen klar på grevens bord, og i Riddersalen stråler juletræet. I stuerne kan man opleve, hvor grevefamilien drak sin kaffe efter middagen før juletræet blev tændt, og hvor børnene efter juletræsdansen nød deres gaver, og familien samledes om flygelet og sang julesange.

Smag julebag i herregårdskøkkenet

I Herregårdskøkkenet arbejder husjomfruen hårdt på at blive klar til jul. Og man kan købe et stykke julebag lavet i det gamle brændekomfur eller en kop kaffe fra Madam Blå.

Særlige weekend-aktiviteter på herregården

Klejnekogeri: Se hvordan herregårdsklejnerne blive til. Køb lune klejner og få en opskrift med hjem.

Julestue: Klip historisk julepynt, mens der serveres varm Luthendrank og kaffe med hjemmebagt kage fra det store brændekomfur i Herregårdskøkkenet.

Julestræssalg og husflid: I Borggården og Skolestuen kan man købe husflid, juletræer, julepynt mm. af den lokale Lions Club forening – Svanerne.

Café i Orangeriet: I alle adventsweekenderne sælger spejderne fra Auning æbleskiver og varme drikke.

Se hele programmet her.

#gammelestrup #visitdjursland #visitaarhusregionen

Share your moments with us: