©  Foto:

Højskoleruten gennem Østjylland

Oplev ægte højskolestemning på din vandretur rundt i det Østjyske landskab. Med et interaktivt kort, bliver du guidet til spændende landemærker, hvor højskolelærer fortæller om lokalområderne og inspirerer til refleksion og fordybelse undervejs. Samtidig kan du fordybe dig i sprogets finurligheder i Højskolesangbogens mangfoldighed og møde gamle ordsprog, fra en tid med mundtlig overlevering.

29 vandreruter og 14 Højskoler

Højskoleruten indeholder 29 vandreruter, som hver starter og slutter ved en af de 14 højskoler i Østjylland. Find dem alle på hjemmesiden www.hojskoleruten.dk.

Mellem 5 og 50 kilometer

Vandreruterne strækker sig fra mindre 5 kilometer loops rundt om højskolerne og helt op til 50 kilometer strækninger på den længste rute. Det er muligt at gå hele eller dele af ruterne, og nogle ruter kan også cykles. Det interaktive kort gør det nemt at finde vej på ruterne og opleve de spændende fortællinger undervejs.

Tureksempel: Den Europæiske Filmhøjskole

Du kan f.eks. opleve Ebeltofts spændende bydel og få fortællinger om den gamle købstad, der blev et centrum for glaskunsten, samt høre om byens moderne udvikling med en stærk frivilligkultur. Ruten er 9 km og tager dig gennem kendte og ukendte steder af byen, med højskolelærere og lokale som guide.

Tureksempel: Gennem Søhøjlandes vilde og flotte natur

Mellem Silkeborg og Ry kan du opleve Søhøjlandets vilde og flotte natur, samt opleve fortællinger om Gudenåen, Asger Jorn, Himmelbjerget og meget mere, alt sammen med et højskoletvist, der sætter gang i refleksioner og fordybelse undervejs.

Der findes både kortere ruter i Ry og Silkeborg by, men også længere ruter mellem Ry højskole og Silkeborg højskole. Forlæng oplevelsen med en overnatning i shelter, som du kan finde her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#højskoleruten #visitaarhus #visitaarhusregion