©  Foto:

Hærvejsmarchen

Hærvejsmarchen er Nordeuropas største IML Walking Association (International Marching League) march og afholdes altid den sidste weekend i juni på de historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg. 

Byfest som i de gode gamle dage

En mangeårig tradition er, at der i Viborg i Hærvejsugen op til og under marchen bliver arrangeret en stor byfest på pladser og torve i den gamle historiske by. Her mødes tusinder af mennesker, som i de gode gamle dage, hvor der blev afholdt Snapsting i Viborg. Da kom man fra hele Jylland for at handle og feste og måske få afgjort nogle mellemværender på Tinge.

SNAPSTING

Efter marchen er der rig mulighed for være med til byfesten "Snapsting" - gratis koncerter, underholdning, mad og drikke. Snapsting er blevet til en tilbagevendende tradition, tusindvis af lokale, national og internationale gæster er med til at gøre festen til en særlig oplevelse. 

Gode faciliteter langs ruterne

Rundt på ruterne er der velorganiserede rastepladser, hvor du kan købe mad og drikkevarer. Der er velordnede toiletvogne. Der er meget tydelig afmærkning og ruteskiltning, og der er kontrolposter, som sikrer, at du får gennemført den fastsatte rute, som giver dig ret til at få udleveret din egen personlige medalje.

Du kan vælge mellem forskellige ruter/distancer:

HÆRVEJSMARCHEN - 5, 10, 20, 30, 40 eller 45 km

KARNEVALSMARCHEN

BØRNEMARCHEN 1x 5 km

PILGRIMSVANDRINGEN

En aktuel ruteoversigt finder her. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#hærvejsmarchen #visitviborg #visitaarhusregion