Gå til indhold
©  Foto:

Hærvejen

Hærvejen består af både en cykel-, vandre- og riderute. Den går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Hærvejens historie

Hærvejen, Danmarks første hovedfærdselsåre sydpå, gik fra Viborg til den dansk-tyske grænse. Strækningen på ca. 250 km havde stor betydning for handelsfolk i oksekærrer, studedrivere, der skulle til markeder i Tyskland med deres dyr og de fromme kristne der tog på pilgrimsrejse.

Hærvejen delte sig i forskellige ruter, som fulgte den tørre strækning langs den jyske højderyg, men fælles for alle færdselsårerne var, at de gik i glemmebogen i slutningen af 1800-tallet, da jernbanerne kom til.

Hærvejen i dag

I dag er Hærvejen en rekreativ rute for dig, der vil vandre, ride eller cykle i historiske spor og samtidig opleve det bedste af den jyske natur. Langs Hærvejen er der etableret flere overnatningsmuligheder i gamle kroer og på nedlagte landbrug, så i perioden 1. juni til 1. september har I mulighed for at sove under ydmyge forhold og i fællesrum, akkurat som de rejsende gjorde det i middelalderen. 

Læs mere om Hærvejen og find kort her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#hærvejen #visitsilkeborg #aarhusregion