Gå til indhold
©  Foto:

Hærvejen

Hærvejen består af både en cykel-, vandre- og riderute. Den går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Hærvejens historie

Hærvejens ca. 250 km fra Viborg til den dansk-tyske grænse var Danmarks første "motorvej" sydpå. Hærvejen blev benyttet af handelsfolk i oksekærrer, studedrivere med deres dyr på vej til markeder i Tyskland og fromme kristne på pilgrimsrejse.

Hærvejen var heller ikke kun én vej – men mange forskellige ruter, som fulgte den forholdsvis tørre strækning langs den jyske højderyg. Fælles for alle vejene var dog, at de gik i glemmebogen i slutningen af 1800-tallet, da jernbanerne holdt deres indtog.

Hærvejen i dag

I dag er Hærvejen både en vandre-, ride- og cykelrute, som byder på en spændende, historisk rejse tilbage i tiden. Langs Hærvejen er der etableret flere herberger i gamle kroer og på nedlagte landbrug. Derved får du i perioden 1. juni til 1. september mulighed for at sove under ydmyge forhold og i fællesrum, akkurat som det var tilfældet i middelalderen. 

Læs mere om Hærvejen og find kort her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#hærvejen #visitsilkeborg #aarhusregion