©  Foto:

Grevelsgaard, Galleri og skulpturskovhave

Galleri Grevelsgaard ligger i den lille idylliske landsby Fausing på Djursland. Det 400 kvm store galleri har til huse i en firlænget gård fra 1860 lige over for landsbyens gadekær. Her er en dejlig kunstskovhave, en fin gårdsplads og en smuk udsigt udover markerne og landskabet. 

Du finder galleriet i den gamle kornlade, hvor der er kunst og kunsthåndværk af høj kvalitet fra mere end 60 forskellige kunstnere, både lokale såvel som internationale. Grevelsgaard har billedkunst, skulpturer i bronze, granit, stål og glas, kunsthåndværk i keramik, træ, emalje og glas.

Se kunsten i dit eget hjem

Da kunst til hjemmet skal ses i hjemmet, er det derfor altid muligt at låne værker med hjem, så du kan opleve kunsten i dit eget hjem.

I forbindelse med galleriet ligger Grevelsgaards glasstudio hvor Bettina laver unika glaskunst og Brian Kaltoft Hansen laver kunsthåndværk i glas.

SkulpTouren – Grevelsgaard Skulpturskovhave

I forbindelse med galleriet ligger SkulpTouren. SkulpTouren er en skulpturskovhave på ca. 7.500 kvm, hvor der rundt omkring i skoven er placeret mere end 40 udendørs kunstværker. Arealet er beplantet som en vildtremise med føde og skjul for dyr og insekter, og der er anlagt en lille skovsø, hvor du kan sidde og nyde naturen og nogle af skulptuerne. Turen rundt er ca. 1 km og der er bænke placeret rundt omkring på ruten.

Åbent værksted

Grevelsgaard har - udover udstilling af kunst og kunsthåndværk - også en række sideløbende arrangementer. Det drejer sig blandt andet om åbent værksted, hvor de fortæller om de forskellige teknikker, de anvender, foredrag om gårdens forvandling fra landbrug til omdrejningspunkt om kunst og kunsthåndværk. Desuden kan der også bookes guidede ture i den smukke skulpturskovhave.

Der er mulighed for at købe kaffe og kage, som kan du kan nyde i eventgalleriet i tagetagen eller ude på gårdspladsen. Du har også mulighed for at låne en picnickurv, så du kan tage kaffen og kagen med op i skulpturskovhaven.

Priser

Galleri: gratis adgang
Skulpturskovhaven: Voksne kr. 35,-, børn og unge under 18 år er gratis.

Skulpturskovhaven er åben i galleriets åbningstider i perioden 1. maj til 15. oktober.

Se, hvad andre deler på Instagram