©  Foto:

Glashytten på Glas - Museet for glaskunst

Glas - Museet for glaskunst har i haven indrettet en glashytte - et arbejdende glasværksted, som er åben størstedelen af året.  Her kan du komme helt tæt på det gamle håndværk, når dygtige glasmagere blæser og former den varme glasmasse til brugsting og unika.

Kunstnerne

I vglasærkstedet arbejder skiftende glaskunstnere og kunsthåndværkere fra ind- og udland og i forbindelse med museets udstillinger, kan du ofte opleve udstillingsaktuelle kunstnere i arbejde. Hyttemesteren fortæller også gerne om processen og svarer på spørgsmål om glasfremstilling undervejs.

Deltag i værkstedet

Som gæst kan du flere gange i løbet af året selv være aktiv i værkstedet. Museet arrngerer også særlige aktiviteter for grupper, som har lyst til at prøve kræfter med glas. I ferieperioderne danner Glashytten ramme om spændende aktiviteter for store og små. Blandt de populære værkstedsaktiviteter er støbning, glasblæsning og fusing

Kontakt Glasmuseet og spørg om Glashytten har åbent, da der hen over året kan forekomme lukkedage. For at besøge Glashytten skal du betale entré til museet.

Hyttemesteren fortæller gerne om processen og svarer på spørgsmål om glasfremstilling undervejs.

Se, hvad andre deler på Instagram

#glasdk #visitdjursland #visitaarhusregion