©  Foto:

Gåtur ved Sletterhage Fyr

På Djurslands sydligste punkt ligger Sletterhage Fyr i et uforstyrret landskab. Hvis I går en tur langs kysten, får I den fuldendte naturoplevelse helt derude, hvor himmel møder hav. Længere inde på halvøen kan I se dramatiske bakker og stejle skrænter rejse sig.

Sletterhage Fyr

Det højeste punkt på halvøen er det 99 meter høje Ellemandsbjerg. Fra toppen kan I på klare dage se helt til Fyn og Sjælland. Fra juni til august har I også mulighed for at nyde udsigten fra toppen af Sletterhage Fyr. I farvandet ud fra fyret kan I opleve en livlig trafik, når store container- og krydstogtskibe sejler tæt på land under deres ruter til og fra Aarhus. Det er et betagende syn, især for de mindste. Det dybe, strømfyldte farvand ved Helgenæs er uegnet til badning. Til gengæld er forholdene oplagte til lystfiskeri. I efteråret kan hele familien gå på jagt efter svampe og brombær i naturen omkring Ellemandsbjerg.

Der er en parkeringsplads ved siden af fyret, og i fyrmesterboligen kan I lære mere om naturen, landskabet og fyrets historie.

Se, hvad andre deler på Instagram

#sletterhagefyr #visitdjursland #visitaarhusregion