Gå til indhold
©  Foto:

Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Onsdag den 13. juli: Supermåne & perigæum

Denne aften bliver ekstra speciel, når der fortælles om Månen, dens faser og dens bane omkring Jorden. Vi kan nemlig opleve en fuldmåneperigæum, der populært går under navnet ”Supermåne”, og derfor står denne Fuldmåneaften naturligvis i Månens tegn.

Fredag den 12. august: Perseiderne - Når du ser et stjerneskud

Hør historier om meteorsværme, radieringspunkter, og overtro. Du får endda lov til at komme helt tæt på en rest af et ægte stjerneskud. Desværre giver vi ingen garanti for, at dine ønsker under kuplen går i opfyldelse.

Lørdag den 10. september: Efterårsjævndøgn & Mars

Dagen og natten bliver (næsten) lige lange når der d. 23. september er efterårsjævndøgn. Efterårsjævndøgn markerer begyndelsen af det astronomiske efterår, og forklares ud fra himmelmekanik, hvorfor Jorden egentlig har årstider, og hvorfor den ikke er den eneste. Mars vil nemlig også opleve forskellige sæsoner, og da den røde planet er synlig i denne periode, bliver den selvfølgelig også nævnt til denne Fuldmåneaften.

Søndag den 9. oktober: Delvis solformørkelse

Der er både nymåne og delvis solformørkelse d. 25. oktober. Kom og få helt styr på himmelmekanikken, og lær hvorfor formørkelser opstår, når vi ser nærmere på samspillet mellem Solen, Jorden og Månen.

Tirsdag den 8. november: Planet kavalkade

Der er planetparade i november, hvor hele 5 planeter kan findes på nattehimlen. Men hvor skal du egentlig kigge hen, for at få et glimt af dem? Til denne Fuldmåneaften fortælles der om de 5 yderste planeter i solsystemet – Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun.

Torsdag den 8. decemner: Vintersolhverv

Du får et lynkursus i, hvordan du bedst kan udnytte de lange nætter under stjernerne, for der er heldigvis en masse spændende astronomiske ting at gå på opdagelse i denne sæson.

Kom i god tid 

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Udstillingerne åbner kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 60 kr. og kan købes i museets webshop.

Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Læs mere om kommende arrangementer her

Se, hvad andre deler på Instagram

#sciencemuseerne #visitaarhus #visitaarhusregionen 

Share your moments with us: