©  Foto:

Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet i Aarhus kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Fuldmåneaften i Planetariet

Oplev en fantastisk fuldmåneaften i Planetariet. Kom bl.a. til "Mars på vinterhimlen", "Jagten på Planet 9", "Om sorte huller og teorien m tid og rum" og meget mere..

Læs mere om temaerne og se hvilke datoer du kan opleve en Fuldmåneaften her.

Byg en satelit

Satellitter spiller en vigtig rolle i alt fra kommunikation til videnskabelig opdagelse. Men hvordan håndterer de ekstreme forhold i rummet? Hvordan får de strøm, når de ikke kan få energi fra Solen? Og hvilke materielle og teknologiske udfordringer har man måttet overvinde for at sende dem ud i det ydre rum? I Planetariet kan du opleve, hvordan satellitter bevæger sig hen over himlen, og få et glimt af både de gamle og de nyeste satellitter, der befinder sig i vores solsystem.

Inkaerne og den omvendte stjernehimmel

På denne aften krydser vi ækvator og drager om på den anden side af jordkloden, nemlig til Sydamerika. Kom med tilbage til Inkariget og dykker ned i, hvordan folket under inkatiden spejlede omgivelserne i stjernehimlen og fortalte myter om både de lyse stjernebilleder og de mørke områder i mælkevejen. Er der mon noget, du genkender? Eller vender stjernehimlen på vrangen? Kom og oplev, hvordan natur, kultur og stjernehimmel forenedes under inkatiden på denne sensommer-Fuldmåneaften.

Mennesker på Månen

Ifølge NASA skal vi lande på Månen igen midt i 2027! Menneskeligheden har ikke været der siden 1972 – og denne gang er vi kommet for at blive. Målet er at opstille en permanent base, der kan bruges som trædesten til Mars og måske endnu fjernere verdener. Hvor skal de lande, og kan det lade sig gøre? I anledning af den fuldt oplyste måne kaster vi lys over menneskehedens mest ekstreme rejsedestination.

Livets former

Tag med og få et indblik i, hvad liv er, og hvordan man kan se det. Hvilke ”byggesten” skal der til, for at noget kan kaldes liv, og hvilke omstændigheder skal der til for at give anledning til liv? Du vil opleve andre steder i solsystemet, f.eks. Saturns måne Titan og planeten Mars, og ser på mulighederne for liv der. Du får også at se hvor på stjernehimlen fænomenerne befinder sig.

Kom i god tid - der bliver hurtigt udsolgt!

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Udstillingerne åbner kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 70 kr.

Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Køb billet eller læs mere her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#sciencemuseerne #visitaarhus #visitaarhusregion