©  Foto:

Egypten - Besat af livet på Moesgaard Museum

Oplev særudstillingen Egypten - Besat af livet på Moesgaard Museum ved Aarhus. Træd med ind i gravkammeret blandt udstyr og kano­pe­­krukker med afdødes indvolde og oplev, hvordan oldtidens egyptere tog livet med ind i døden.

Mens andre udstillinger om oldtidens Egypten især sætter fokus på døden og de dødes gravkamre, slipper de på Moesgaard Museum livet løs og give et indblik i de egyptiske efterlivsforestillinger og tilhørende ritualer.

I udstillingen kan du følge med lige fra det øjeblik, den døde udånder, til balsameringen og videre på rejsen som mumie mod graven, gennem underverdenen og tilbage igen i strålende sol i en evig efterlivs-eksistens.

Egypternes kode til evigheden

Meningen med at omdanne de døde til mumier var at transformere de afdøde til guden Osiris, efterlivets gud. Ved at gravfæste mumien dybt i et skaktgravkammer kunne den afdøde bevæge sig fra denne verden til underverdenen, undgå udslettelse og eksistere til evig tid.

Samtidig fungerede mumien som en guddommelig genstand, der byggede bro mellem det levende og det døde, personen og universet. Dette krævede mange dyre materialer samt anatomisk og rituel viden.

Du kan opleve Egypten - Besat af livet på Moesgaard Museum fra 13. oktober 2023 til 18. august 2024.

Se, hvad andre deler på Instagram

#moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion