Grøn oplevelse
©  Foto:

Det Grønne Museum

På Det Grønne Museum kan du opleve jagt, skov, landbrug og mad samlet under ét tag for første gang. Dette smukke og levende museum er beliggende i fantastiske omgivelser på Djursland.

Oplev landbruget helt tæt på

På markerne omkring museet er der oprindelige danske husdyrracer som køer, grise, geder, får og høns. Børn kan komme tæt på dyrene, og der er altid særlige aktiviteter i skoleferierne.

Til museet hører desuden en Landbrugsbotanisk Have med humlehave og æbleplantager med 281 oprindelige danske æblesorter. På museet er der store legepladser både ude og inde, og den gamle smedje har arbejdende værksted.

Naturværksted og madens historie

Naturværkstedet tager imod skoleklasser til hverdag og museets gæster i udvalgte weekends og ferier. Året igennem vil du kunne deltage i Det Grønne Museums aktivitetsdage eller følge de mange frivillige laugs arbejde ude og inde.

I MADENS HUS kan du deltage i historisk madlavning i fire autentiske køkkener: Et ildstedskøkken fra 1600-tallet, et brændekomfurkøkken fra 1880’erne, et køkken fra 2. verdenskrig og et fra 1960’erne. I MADENS HUS er der året igennem aktiviteter for familier, grupper og virksomheder.

STORT: Mennesket og Skoven

Udstilling STORT - Mennesket og Skoven er en enestående rejse i skovens Danmarkshistorie. Du kan lade dig overraske af de brølende kronhjorte og elge, mærke på skovens dyr, tegne din yndlingsskov eller dit eget skib.

Du kan også prøve kræfter med at stable en skovkubikmeter, teste din træviden, prøve skovarbejderens sikkerhedsudstyr, mærke hvor tung motorsaven er, læse dig helt ned i detaljerne på din yndlinghistorie eller nogle af de mange andre muligheder.

Se, hvad andre deler på Instagram

#detgrønnemuseum #visitdjursland #visitaarhusregion