©  Foto:

Bypark på Aarhus Ø med fokus på bæredygtighed

Tæt på Aarhus midtby og lige ned til vandet finder du den nye Bypark på Pier 2 ved Aarhus Ø. Her kan du nyde og opleve et grønt åndehul med mange skønne for at slappe af, være aktiv eller se Aarhus fra en ny vinkel.

Du skal ikke bevæge dig langt væk fra midtbyen, før du møder et af byens nye grønne åndehuller. Den midlertidige bypark på Pier 2 ved Aarhus Ø er 25.000 m2 og blev indviet i 2022.

Bæredygtighed i fokus

Når du bevæger dig ind i byparken, bliver du mødt af bakketoppe med blomster, stier og masser af planter. Parken er lavet med flere genbrugsmaterialer. Bakkerne er anlagt af sand fra havbunden, og stierne er lavet af gammel asfalt. Desuden er fældede træer fra andre steder i Aarhus lagt ud som ophold for insekter og biller. Her er plantet flere træer, som alle er hårdføre danske arter, som f.eks. skovfyr, egetræer og tjørn.

Sejltur og beachvolley

Længere inde i byparken har du mulighed for et væld af aktiviteter. Du kan blandt andet tage en sejltur i Aarhus Havn med en båd fra GoBoat, du kan tage en omgang volley på beachvolleybanerne, eller du kan slå dig ned på en af de mange bænke, som står i hele parken.

Hvis du tager et hvil på en af bænkene langs vandet, kan du nyde udsigten ind mod Aarhus og havneområdet. Udsigten fra byparken viser Aarhus fra en ny vinkel, som du måske ikke har set før.

Domen

Midt i byparken ligger Domen, som er et bylivshus i en stor kuppel, hvor du kan købe forskellige forfriskninger. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke i Domen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#pier2aarhus #visitaarhus #visitaarhusregion