Gå til indhold
©  Foto:

Bønnerup Lystbådehavn

Bønnerup Lystbådehavnen ligger i et naturskønt område med dejlige strande og i umiddelbar forbindelse med den hyggelige Bønnerup Fiskerihavn, hvor blå fiskekuttere kommer med frisk fisk hver morgen.

Lystbådehavn

Lystbådehavnen råder over de 2 inderste bassiner på vestsiden af havnearealet.

Lystbådehavnens havnekontor ligger i det sydøstlige hjørne af Lystbådehavnen. I indgangen til havnekontoret på østsiden af bygningen er der automat til køb af overnatningsbilletter og havnekort som bruges til slæbested, bade- og toiletfaciliteter, og nøglekort.

Med udsigt til veststranden er der, syd for slæbestedet, overnatningsplads for autocampere.

Fiskerihavnens bassiner er forbeholdt erhvervsfiskerne. Lystbådehavnen blev nyindviet i 1999 og har plads til 250 fastliggende både.
Fælleshusets skipperstue med køkkenfaciliteter og den store udendørs terrasse med grill står fuldt til rådighed for gæstesejlerne. På 1.sal er opholdsstue med fjernsyn, video og musikanlæg m.v. til fri afbenyttelse.

Faciliteter

Rundt på arealerne findes hyggelige pladser med borde, bænke og grill til fælles brug.

Der er legeplads for børnene bag fælleshuset og mulighed for at gå på krabberjagt i de 2 bassiner ved bro E og ved slæbestedet. Der er landstrøm og ferskvandsforsyning på alle broer.

De sanitære anlæg er topmoderne og indeholder bad, toilet, familiebad, handicaptoilet, vaskemaskiner og tørretumbler. 

Inden for gåafstand findes fiskeudsalg, bager, brugs, bankautomat og forskellige typer spisesteder, ligesom der er flere småbutikker, som er værd at besøge.

Der er opsat 3 hjertestartere på havneområdet: En sidder på nordsiden af servicebygningen i fiskerihavnen. En sidder på sydsiden af det gule hus ved Bro D i Lystbådehavnen. En sidder ved slæbestedet på sydsiden af Bønnerup Strand Sejlklubs klubhus.

Bønnerup havn var tidligere en ø-havn, som var forbundet til landsbyen med en træbro. Havnen blev først landfast i 1968. Bønnerup Strand blev grundlagt af 4-5 familier for mere en hundrede år siden. De slog sig ned her som fiskere, og efterhånden voksede det lille samfund sig større og større. De gamle fiskerhuse fra dengang kan stadig ses langs med stranden.

Flaskegas kan købes i den lokale Dagli’ Brugs Der er møntvask i servicebygningen Der er trådløst internet Der er fiskerenseplads ved slæbestedet

Der er lokal vejrstation – kan ses i vinduet på havnekontoret eller på hjemmesiden under fanen ”Vejret”.

Takster beregnes efter bådens længde. Takstblad ligger på Lystbådehavnens hjemmeside.

Mere information kan findes på Lystbådehavnens hjemmeside www.boennerup-lbh.dk.

Se, hvad andre deler på Instagram

#bønneruphavn #visitdjursland #visitaarhusregion

Share your moments with us: