©  Foto:

Banestien Randers - Silkeborg

På cykelrute 29 mellem Randers og Silkeborg kan du opleve naturen og historiske steder. Turen går først mod Langå, hvor du cykler langs Gudenåen. Herefter snor ruten sig til Silkeborg ovenpå en nedlagt jernbane. 

Cykelrute fra Randers til Silkeborg

Ved hjælp af cykelrute 29, er det muligt at køre fra Randers til Silkeborg, og i den forbindelse opleve naturens smukke farver og historiens vingesus. Ruten er 56 km lang så husk mad og drikke til turen.

Fra Randers kører du til Langå langs Gudenåen, der er Danmarks længste vandløb og eneste flod.

Den smukke natur stopper dog ikke efter Langå, da ruten herfra og til Silkeborg snor sig ovenpå en nedlagt jernbane, og du kommer både forbi skove, engområder, søer og flotte udsigter.

Langs ruten er der utroligt mange spændende observationer at gøre sig, da man kommer forbi kirker og gennem byer med gamle jernbanestationer.

Historiske levn

Ruten er en naturoplevelse af de store, hvor hjernen kan få frit spil og nyde smukke skove og vandløb. Specielt Gjern Ådal midt i Gjern Bakker er en pause værdig.

Levn fra 2. verdenskrig gør ruten til en af de mere historisk spændende cykelruter, da du ved krydsningen af Gudenåen inden Langå, kan se levn fra broer og andet der fik en kærlig behandling af de danske sabotører. 

Læs mere om banestien her og find et kort her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#banestien #visitranders #aarhusregion