©  Foto:

Aros Adventure - Draget

Tag med Aros Adventure på guidet tur til Draget. Oplev den suveræne udsigt, og hør om 1000 års dramatisk historie, som har udspillet sig på den smalle landtange mellem Mols og Helgenæs.

Draget - Den oversete attraktion

Aros Adventure tager dig med igennem vikingerne varselssystemer, strategier og våben med en lang række historier. Hør blandt anden den (måske sande) historie om, hvordan en af Svend Tveskægs mænd gav Harald Blåtand et meget lidt helteagtigt banesår.

Historisk spænding

Glæd dig til historier om hvordan vikingerne trak deres skibe over Draget, og den nærliggende by Kongsgård blev brugt som en del af det fremskudte forsvar af Aarhus. Hør vilde historier om de fredsløse, som slog sig ned på Hjelm som pirater og falskmøntere, efter mordet på Erik Klipping. Marsk Stig som i 1200-tallet ejede Helgnæs, var en del af fredsløse.

Hør også om hvordan det muligvis var ham der byggede Dragsmur som forsvarsværk. 800 år senere opførtes de imponerende skanser som bolværk mod tyskerne i 1849, hvor General Rye gennemførte en strategisk genistreg. Mærk historiens vingesus!

Praktisk

Den guidede tur er cirka 2,5 km lang og tager cirka 1,5 time. Husk det gode fodtøj.

Se hvilken dag der passer dig bedst, og køb din billet her.

Priser

0-12 år: Gratis

13-16 år: 70 kr.

Voksne: 150 kr.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitdjursland #visitaarhusregion