©  Foto:

Aarhus Havbane

Havsvømning er blevet meget populært i Aarhus. Er du først blevet bidt af åbent hav-svømning, er det svært at glemme igen.

Er du habil svømmer, så er Aarhus Havbane lige noget for dig. For enden af Aarhus Ø finder du havbanen, der er 500 meter lang. Havbanen er godkendt at søfartsstyrelsen og markeret af gule og orange bøjer, der betyder, at alle skibe har forbud mod at sejle i området.

Havsvømning i Aarhus

Havbanen er åben for alle, men kræver dog en vis svømmeerfaring, da temperaturer og vejrforhold har stor betydning for din svømning. Folkene bag havsvømmebanen anbefaler derfor, at du medbringer både våddragt, svømmebriller og badehætte samt at du tager dine forholdsregler alt efter vind og vejr. 

Lidt fakta om banen

Banen er 500 meter lang og afmærket med gule og orange bøjer. Banen er markeret som svømmebane og derved et forbudsområde for skibe.

Sådan bruger du havbanen

Vind og strømforhold spiller ind på en helt ny måde, hver gang du er i vandet. Når du svømmer i åbent hav, så svøm altid minimum to og hold øje med hinanden. En anden god ting er også altid at have en farvet hætte på, så dine omgivelser kan se dig.

Hvis uheldet er ude

Hvis du skulle være så uheldig at komme i fare eller se andre komme i fare, så brug Dansk Svømme Unions håndtegn, der står skilte hele vejen langs havbanen som forklarer disse håndtegn. Har du brug for redningskrænse, hænger de under nogle af skiltene.

Open Water Bane

Lige omkring havbanen finder du ting nede i vandet, som du kan snorkle efter. Et område med masser af liv. Medbring blot dit eget snorkleudstyr. For mere info kontakt venligst Aarhus Havsvømning på www.aarhus-havsvoemning.dk

#aarhushavbane #aarhusø #aarhushavsvømning