Gå til indhold
©  Foto:

Århundredets Festival

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner.

Hver festival har sit eget tema

I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert år spot på en historisk periode for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os. I 2022 har Århundredets Festival temaet 'REVOLUTION'.

Ofte er revolutionen blevet erklæret død og borte. Den er fransk, arabisk, digital, industriel, kulturel, seksuel, orange. Selvom forskellen på de store folkelige oprør, den seksuelle frigørelse og den digitale 'disruption' er stor, så har de én ting tilfælles. Revolution handler om forandring.

Ikke den rolige, gradvise bevægelse ét skridt ad gangen, men det hastige og gennemgribende brud med tingenes tilstand. Det handler om gadekampe og rullende hoveder og om de store teknologiske landvindinger og kulturelle nybrud. Om demokrati, diktatur, retfærdighed, ligestilling, kaos, klima og store personligheder. Revolutionen er en indgang til at forstå den moderne historie – og nutidens store forandringer. 

Århundredets Festival

Festivalen præsenterer forskere, skuespillere, musikere og kunstnere side om side på byens scener til intelligente, underholdende og sanselige arrangementer med viden som programmets røde tråd. Festivalen ønsker at danne og gøre det sjovt at blive klogere.

Du kan se hele programmet her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#århundredetsfestival #visitaarhus 

Share your moments with us: