©  Foto:

10 tips til din kano- eller kajakferie

En tur på vandet er en spændende og anderledes måde at komme væk fra hverdagen på. Uanset om du har tænkt dig at tage af sted alene eller med andre, så tjek denne liste, inden afgang - så er du helt klar til turen.

Tjekliste

 1. Passende tøj
  Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Det danske vejr byder på lidt af hvert, så tag gerne vandtæt eller hurtigtørrende tøj på, da dette både vil holde dig tør og beskytte dig mod sol og vind, som kan være ekstra stærk på vandet.

 2. Kano/Kajak
  Se hvor du kan leje en kano/kajak i Aarhusregionen her.

 3. Redningsvest
  Alle skal bære redningsvest i kanoen og disse kan lejes/lånes ved kanoudlejeren.

 4. Dry bags
  Det er aldrig til at vide, om dine ting i kanoen bliver våde eller ej. Ha’ derfor gerne en dry bag med, som du kan have dine vigtige ting i såsom mobil og nøgler.

 5. Vandflaske
  Tag godt med vand med på turen. Den fysiske aktivitet under solens stråler kan nemt gøre dig tørstig og vandflaskerne fylder ikke meget i kanoen, så de er nemme at have med.

 6. Snacks
  Du har brug for masser af energi til en lang dag med kano/kajak-roning så tag nogle lækre snacks med på turen og hold en velfortjent snack-pause.

 7. Fløjte
  I tilfælde af en nødsituation er det en god ide at tage fløjte med. På den måde kan du, hvis du sidder fast et sted eller er adskilt fra din gruppe, nemmere gøre opmærksom på dig selv.

 8. Førstehjælpskit
  Det er en god idé at tage en førstehjælpskasse med, så er du på den sikre side, hvis uheldet er ude.

 9. Kort
  Tag et kort med, så du nemt kan navigere og pak det ind i en vandtæt indpakning.

 10. Solcreme og solbriller
  Solen kan være ekstra skarp midt på dagen, så det er en god idé at have solcreme med, så du ikke bliver solbrændt. Solbriller hjælper dig ligeledes med at kunne se, hvis solen skinner.

Andre ting, der kan være gode at have med

 • Campingforsyninger
 • Letvægtshåndklæde
 • Sandaler
 • Hat
 • Lommekniv
 • Kikkert
 • Et spil kort
 • Kamera
 • SPF-læbepomade
 • Gaffatape

Ting du ikke bør tage med på en kano/kajaktur

 • Jeans og pænt tøj – Denim er tungt, det tørrer langsomt og er ikke særlig smidigt. Lad det pæne tøj blive hjemme og tag det praktiske på.
 • Elektronik – Al unødvendig elektronik bør blive hjemme, så det ikke bliver ødelagt.
 • Værdigenstande - Det kan så nemt forsvinde, hvis kanoen eller kajakken vælter.

Hvor kan jeg overnatte?

Der er mange muligheder for at overnatte i naturen, når du er på kano/kajakferie. Lejer du gennem et udlejningsbureau, kan du altid bede om at få en oversigt over overnatningsmuligheder på ruten. Ofte er det lettest at medbringe eget telt, men du kan også overnatte i shelters mange steder.

Se vores oversigt over naturlejrpladser og shelters her.

Hvornår på året er det bedst at ro i kano/kajak?

I princippet kan du sejle i kano/kajak året rundt, men vejret og sejladsregler kan sætte nogle begrænsninger. Sommerhalvåret er uden tvivl det tidspunkt på året, hvor vejret egner sig bedst til at padle på åerne og søerne. Hvis du gerne vil have naturen for dig selv, er foråret og efteråret gode tidspunkter. Du skal dog være opmærksom på, at vandtemperaturen er koldere på disse årstider, og det er derfor vigtigt at du tager dig ekstra forholdsregler for at sikre en god oplevelse.

Der er forskellige sejladsreglerne alt efter hvilken å eller sø, du befinder dig på. Læs om sejladsreglerne på Gudenåen her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#gudenåen #aarhusregion